Η Dua Lipa τα «χώνει» στην κυβέρνηση Σούνακ: «Στενόμυαλοι» οι υπουργοί που λένε «εγκληματίες» τους Αλβανούς

«Οι άνθρωποι δεν φεύγουν από τη χώρα τους, αν δεν υπάρχει ανάγκη ή φόβος για την οικογένειά τους», τονίζει η Βρετανίδα pop star

Must Read

Για μια ακόμη φορά η Dua Lipa όχι μόνο δεν «μάσησε» τα λόγια της, αλλά έσπευσε να κατακρίνει τον τρόπο με τον οποίο μιλούν οι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης για τους -παράτυπους και μη- μετανάστες από την Αλβανία.

Η 27χρονη εξαιρετικά δημοφιλής και πολιτογραφημένη Βρετανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός με καταγωγή από το Κόσοβο και την Αλβανία, χαρακτήρισε τη στάση τους «στενόμυαλη και κοντόφθαλμη». «Ο τρόπος που οι Βρετανοί υπουργοί έχουν μιλήσει για τους Αλβανούς πονάει», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στους «Sunday Times».

Τόνισε μάλιστα πως θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη ενσυναίσθηση από πλευράς τους. «Σαφώς πόνεσε. Πάντα πίστευα ότι το Λονδίνο είναι μια ένωση από κουλτούρες. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της πόλης», σχολίασε αναφερόμενη συγκεκριμένα σε δήλωση της Βρετανίδας υπουργού Εσωτερικών, Σουέλα Μπρέιβερμαν, η οποία, σε συζήτηση που έγινε στη Βουλή τον περασμένο Οκτώβριο, χαρακτήρισε τους Αλβανούς μετανάστες «εγκληματίες».

«Όταν ακούς την κυβέρνηση να μιλά για τους Αλβανούς, για παράδειγμα, πονάει. Είναι κοντόφθαλμο και στενόμυαλο, αλλά είναι ο τρόπος που σκέφτονται πολλοί άνθρωποι. Όσο κι αν προσπαθούμε να αλλάξουμε τη ρητορική, θα υπάρχουν πάντα εκείνοι που σκέφτοναι “οι μετανάστες έρχονται στη χώρα και μας παίρνουν τις δουλειές”», σχολίασε.

Όπως εξήγησε, ωστόσο, δεν σκοπεύει ποτέ να σταματήσει να λέει ανοιχτά τη γνώμη της, ανεξαρτήτως ποιες θα είναι οι συνέπειες, ενώ τονίζει πως γι’ αυτό είναι υπεύθυνοι οι γονείς της. Ο Ντουκάτζιν Λίπα και η Ανέζα ήταν κι εκείνοι μετανάστες, οι οποίοι αναγκάστηκαν να φύγουν από την Αλβανία, προκειμένου να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στη Βρετανία. Έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά, με την Dua Lipa να γεννιέται στο Λονδίνο το 1995.

«Οι μετανάστες που έχουν έρθει εδώ δούλεψαν απίστευτα σκληρά. Χρειάζεται να υπάρχει περισσότερη ενσυναίσθηση, γιατί οι άνθρωποι δεν φεύγουν από τη χώρα τους, αν δεν υπάρχει ανάγκη ή φόβος για την οικογένειά τους», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This