Σε μαχητικά αεροσκάφη που «έσπασαν» το φράγμα του ήχου οφείλεται ο εκκωφαντικός κρότος που συντάραξε την Ουάσινγκτον

Συνέβη καθώς καταδίωκαν το Cessna που συνετρίβη στη Βιρτζίνια

Must Read

Το αεροσκάφος Cessna Citation που συνετρίβη σε ορεινή περιοχή της νοτιοδυτικής Βιρτζίνια, καταδίωκαν μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, τα οποία, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, «έσπασαν» το φράγμα του ήχου.

Τα μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν για να καταδιώξουν το Cessna, επειδή παραβίασε τον εναέριο χώρο της Ουάσινγκτον, κάτοικοι της οποίας, όπως και εκείνοι της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ πανικοβλήθηκαν από τους εκκωφαντικούς κρότους που ακούστηκαν και έμοιαζαν με δυνατές εκρήξεις. Τελικά, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, αυτοί οφείλονταν στο σπάσιμο του φράγματος του ήχου από τα αεροσκάφη που προσπαθούσαν να αναχαιτίσουν το Cessna.

Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε πως η συντριβή του δεν προκλήθηκε από τα μαχητικά αεροσκάφη, ενώ, καλά πληροφορημένη πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, το επίμαχο αεροσκάφος φέρεται να πετούσε σε λειτουργία αυτόματου πιλότου και δεν ανταποκρινόταν στις απόπειρες επικοινωνίας που έκαναν οι Αρχές.

Σημειώνεται πως, όταν τα υπερηχητικά αεροσκάφη ξεπερνούν τη ταχύτητα του ήχου, προκαλείται ένας μεγάλος θόρυβος, γνωστός και ως «sonic boom», που θυμίζει εκείνον μιας μεγάλης έκρηξης. Όταν πραγματοποιείται το σπάσιμο του φράγματος του ήχου, εμφανίζεται ένα ασυνήθιστο σύννεφο.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This