Απέτυχε η αντεπίθεση των Ουκρανών, δήλωσε ο Πούτιν

Η Ρωσία θα αρχίσει να αναπτύσσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Λευκορωσίας

Must Read

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι «η Ουκρανία έχει ξεκινήσει μια μεγάλη επίθεση κατά του ρωσικού στρατού, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους τους, παρά τις έντονες μάχες τουλάχιστον τριών ημερών».

«Μπορούμε να δηλώσουμε με βεβαιότητα ότι αυτή η επίθεση έχει ξεκινήσει. Αυτό αποδεικνύεται από τη χρήση στρατηγικών εφεδρειών του ουκρανικού στρατού», δήλωσε ο Πούτιν σε Ρώσους δημοσιογράφους στο Σότσι και πρόσθεσε «τα ουκρανικά στρατεύματα δεν πέτυχαν τους στόχους τους σε κανέναν τομέα».

Όπως είπε ο Ρώσος Πρόεδρος οι μάχες ήταν έντονες τις τελευταίες τρεις ημέρες, αλλά «ο εχθρός δεν είχε επιτυχία» σε καμία από τις αυτές.

Σε συνάντηση που είχε με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο στο Σότσι, ενημέρωσε πως η Ρωσία θα αρχίσει να αναπτύσσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Λευκορωσίας μετά τις 7 και 8 Ιουλίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του προεδρικού γραφείου στη Μόσχα, «όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, όλα είναι καλά».

Η συμφωνία Μόσχας και Μινσκ για ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Μάρτιο. Ο λόγος για ένα τέτοιο βήμα, όπως δήλωσε ο Πούτιν, ήταν η δήλωση του Ηνωμένου Βασιλείου για την προμήθεια πυρομαχικών με απεμπλουτισμένο ουράνιο στην Ουκρανία. Υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι αυτή η απόφαση δεν παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις, αφού η Ρωσία «κάνει αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This