Τρία κέντρα από άλλον… πλανήτη υπόσχονται σε πελάτες κροίσους θεραπεία από τον «τζόγο» των bitcoins

Χλιδάτη απεξάρτηση για κρυπτομανείς

Must Read

Χρυσές δουλειές κάνουν τα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού χλιδάτα κέντρα απεξάρτησης, τα οποία υπόσχονται να απαλλάξουν τους πολυεκατομμυριούχους του διαδικτύου από την εξάρτησή τους από τα κρυπτονομίσματα. Κατά δεκάδες πληρώνουν όσο όσο σε κλινικές που τους προσφέρουν από γιοτ μέχρι λιμουζίνες, για να γιατρευτούν από το πρόβλημα που κάνει μίζερη τη ζωή τους και δεν τους επιτρέπει να χαρούν τον πλούτο τους.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Σύμφωνα με τους ειδικούς που επικαλείται η «Daily Mail», η εξάρτηση από τα σκαμπανεβάσματα της αξίας των κρυπτονομισμάτων, που συνεπάγονται είτε μεγάλη «χασούρα» είτε τεράστια κέρδη, είναι τόσο ισχυρή όσο η εξάρτηση από τον τζόγο. Το πρόβλημα αφορά εκατοντάδες πλουσίους που έχουν επενδύσει στην παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε περισσότερα από 1.130.000.000.000 ευρώ.

Ο Γιαν Γκέρμπερ

Ενα από τα πιο περιζήτητα κέντρα απεξάρτησης από τον «τζόγο» των κρυπτονομισμάτων, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, είναι το Paracelsus Recovery, στην Ελβετία. Το πρόγραμμα που εφαρμόζει στις εγκαταστάσεις του κοντά στη Ζυρίχη διαρκεί τέσσερις εβδομάδες, με συνολικό κόστος 370.000 ευρώ. Από το 2021, οπότε άνοιξε, κάθε χρόνο δέχεται 12 ασθενείς, με τον CEO του κέντρου Γιαν Γκέρμπερ να αποκαλύπτει ότι ένας από τους ασθενείς αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθειά τους όταν έχασε πάνω από 9.350.000 ευρώ από την πτώση της αξίας των κρυπτονομισμάτων του.

Το Paracelsus Recovery στην Ελβετία

Οσο διαμένουν στα πολυτελή δωμάτιά του, οι ασθενείς απολαμβάνουν την εντυπωσιακή θέα στη λίμνη της Ζυρίχης, ενώ για τις μετακινήσεις τους έχουν στη διάθεσή τους λιμουζίνες Bentley. Το πρόγραμμα δεν προϋποθέτει τον εγκλεισμό τους στην κλινική, συνεπώς έχουν την ευκαιρία να πάνε για σκι στο κοντινό resort, όπου θα τους περιμένει ένας προσωπικός δάσκαλος σκι.

Προσωπικό πιάνο

Αν κάποιος προτιμάει να παραμείνει στη σουίτα του, μπορεί να παίξει μουσική στο προσωπικό του πιάνο ή να περάσει τον χρόνο του παίζοντας βιντεοπαιχνίδια σε κονσόλες εικονικής πραγματικότητας. Δεν θα χρειαστεί να ασχοληθεί με το μαγείρεμα, καθώς στην υπηρεσία του είναι ένας προσωπικός σεφ που θα του προσφέρει μια αλησμόνητη γευστική εμπειρία. Ούτε η καθαριότητα θα τον απασχολεί, καθώς την αναλαμβάνει η προσωπική καμαριέρα του.

Η σουίτα κάθε πελάτη συνδέεται με διπλανό πολυτελές δωμάτιο στο οποίο διαμένει ο ψυχοθεραπευτής του, ώστε να είναι στη διάθεσή του 24 ώρες το 24ωρο. Για την απεξάρτησή του από το «τζογάρισμα» στα κρυπτονομίσματα λαμβάνει μέρος σε συνεδρίες βελονισμού, κάνει καθημερινά yoga, ενώ η φαρμακευτική θεραπεία είναι περιορισμένη.

Περίπου 100 άνθρωποι κάθε χρόνο πληρώνουν 300.000 ευρώ για να αντιμετωπίσουν την εξάρτησή τους από τα κρυπτονομίσματα στο πολυτελές κέντρο The Balance, στη Μαγιόρκα της Ισπανίας.

The Balance στη Μαγιόρκα της Ισπανίας

Για να ολοκληρώσουν και τα 12 βήματα του προγράμματος τεσσάρων εβδομάδων που δημιούργησαν το 2019 οι ειδικοί του κέντρου, μπορεί να διαμείνουν σε πολυτελή γιοτ τα οποία έχουν ρίξει άγκυρα σε ένα από τα λιμάνια του νησιού. Εναλλακτικά μπορεί να μείνουν σε μια βίλα με ιδιωτική παραλία ή σε ένα αρχοντικό στα ενδότερα της Μαγιόρκα και να απολαύσουν την ομορφιά της εξοχής.

Μαζί με κάθε ασθενή μένει ένας προσωπικός σύμβουλος για θέματα ψυχικής υγείας, ο οποίος είναι στη διάθεσή του όλο το 24ωρο. Έχει δε πρόσβαση σε υγειονομικό προσωπικό 70 ατόμων, στους οποίους μπορεί να απευθυνθεί για να τον βοηθήσουν. Το φαγητό ετοιμάζει ο προσωπικός του σεφ, ώστε να έχει ελεύθερο χρόνο να χαλαρώσει στο spa, να κάνει μαθήματα χορού, yoga, αλλά και ποδηλατάδες για να γνωρίσει καλύτερα το νησί.

Νεαροί άνδρες

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς που φροντίζει ετησίως, όπως αναφέρει ο ιδρυτής και CEO του κέντρου Αμπντουλάχ Μπουλάντ, είναι άνδρες επενδυτές σε κτυπτονομίσματα, ηλικίας 30 με 35 ετών. Οπως λέει χαρακτηριστικά, η εξάρτηση αρχίζει σε νεαρές ηλικίες, όταν κανείς θέλει να γίνει πλούσιος πολύ γρήγορα, και μοιάζει με τον τζόγο. «Είναι σαν να έχεις ένα καζίνο στην τσέπη σου» λέει για τις εφαρμογές κρυπτονομισμάτων για κινητά τηλέφωνα.

Ο Αμπντουλάχ Μπουλάντ

Οσοι αναζητούν μια πιο οικονομική λύση πηγαίνουν στην άλλη άκρη του πλανήτη, όπου το The Diamond, στο εξωτικό Πουκέτ της Ταϊλάνδης, χρεώνει «μόνο» 23.400 ευρώ για το πρόγραμμα απεξάρτησης, που επίσης διαρκεί τέσσερις εβδομάδες. Το κέντρο, που βρίσκεται στην κορυφή βουνού, διαθέτει εγκαταστάσεις πεντάστερου ξενοδοχείου, ραφιναρισμένο εστιατόριο, spa και 15 πολυτελή δωμάτια με ατομική πισίνα και θέα στη μαγευτικής ομορφιάς Θάλασσα Ανταμάν.

The Diamond, στο εξωτικό Πουκέτ της Ταϊλάνδης

Κάθε ασθενής ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα απεξάρτησης 12 βημάτων, υπό την επίβλεψη πέντε κλινικών ψυχολόγων, τεσσάρων κλινικών συμβούλων σε θέματα εξαρτήσεων, ενός ψυχιάτρου και πολυπληθούς νοσηλευτικού προσωπικού. Στα διαλείμματα από τις συνεδρίες του προγράμματος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, με τον όρο ότι δεν θα καταναλώσει αλκοόλ, δεν θα παίξει τυχερά παιχνίδια και δεν θα κάνει χρήση ναρκωτικών. Για να βεβαιωθούν οι υπεύθυνοι του κέντρου ότι δεν θα… παραστρατήσει, σε κάθε εξόρμησή του θα τον συνοδεύει ένα άτομο από το υγειονομικό προσωπικό. Κατά τα άλλα, μπορεί να κάνει βαρκάδες, να παίξει γκολφ ή να κάνει εκδρομές στο νησί.

Ο Τέο ντε Φρις

Ο διευθυντής του κέντρου Τέο ντε Φρις αποκάλυψε ότι κάθε χρόνο από το 2021 φροντίζει 10 άτομα με εξάρτηση από τα κρυπτονομίσματα, τα οποία περιγράφει ως άνδρες 35-55 ετών που είναι υψηλόβαθμα στελέχη σε επιχειρήσεις. Οπως λέει, επιλέγουν το The Diamond διότι το πρόγραμμά του είναι εξατομικευμένο, αλλά και διότι προσφέρει απόλυτη ανωνυμία, προστατεύοντας την ταυτότητά των ασθενών του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This