Κατέγραψαν σε βίντεο την επίθεση φάλαινας όρκας στο σκάφος τους – Έκοψε το πηδάλιο με τα δόντια της!

«Ήταν σαν να ήξερε ακριβώς τι έκανε. Δεν άγγιξε τίποτε άλλο», δήλωσε σοκαρισμένος ο καπετάνιος του σκάφους

Must Read

Φάλαινες όρκες επιτέθηκαν σε καταμαράν στα ανοιχτά του Γιβραλτάρ και κατάφεραν να καταστρέψουν και τα δύο πηδάλια του σκάφους, σκορπώντας τον τρόμο στο πλήρωμα της θαλαμηγού.

Τη στιγμή όπου μία από τις φάλαινες επιτίθεται στο… ανυπεράσπιστο σκάφος κατέγραψε με το κινητό του ένα μέλος του πληρώματος και το βίντεο ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram η εταιρία «Catamaran Guru» που εμπορεύεται σκάφη, τονίζοντας πως η όρκα δάγκωσε με μανία τα πηδάλια του καταμαράν!

Σύμφωνα με την «Daily Mail», το καταμαράν «Bali 4.8» μήκους 14,6 μέτρων δέχθηκε επίθεση από φάλαινες όρκες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για την παράδοσή του τον περασμένο Απρίλιο και, ως αποτέλεσμα, καταστράφηκαν και τα δύο πηδάλιά του. Σημείωσε δε πως κατά το τελευταίο διάστημα σημειώνονται αρκετά συχνά επιθέσεις από αυτό το είδος φάλαινας σε σκάφη που πλέουν στην περιοχή.

Ο καπετάνιος της θαλαμηγού επισήμανε ότι, σε αντίθεση με την προηγούμενη επίθεση φαλαινών που είχε αντιμετωπίσει το 2020, αυτή τη φορά το κοπάδι έδρασε πιο έξυπνα και αποτελεσματικά. Οι όρκες προσέγγισαν πιο ήσυχα το σκάφος και μέσα σε ελάχιστα λεπτά είχαν καταστρέψει και τα δύο πηδάλια. «Ήταν σαν να ήξερε ακριβώς τι έκανε. Δεν άγγιξε τίποτε άλλο», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This