Κοσοβάροι αστυνομικοί πλήρως εξοπλισμένοι πέρασαν στη Σερβία – Ετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις;

Τους συνέλαβαν κομάντος του σερβικού στρατού

Must Read

Η Πρίστινα απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Βελιγραδίου ότι οι Κοσοβάροι αστυνομικοί που συνελήφθησαν από την σερβική αστυνομία εισήλθαν εντός του εδάφους της Σερβίας.

Ο πρωθυπουργός Άλμπιν Κούρτι υποστηρίζει ότι κομάντος του σερβικού στρατού «εισέβαλαν» στο Κόσοβο και απήγαγαν τους αστυνομικούς που εκτελούσαν υπηρεσία σε απόσταση 300 μέτρων από την συνοριογραμμή.

Ο Κούρτι χαρακτηρίζει «επιθετική πράξη» κατά της χώρας του την «απαγωγή» των αστυνομικών και ζητάει την παρέμβαση του διεθνή παράγοντα για να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι. Η κυβέρνηση του Κοσόβου, αντιδρώντας στην σύλληψη των αστυνομικών, αποφάσισε να απαγορεύσει τις εισαγωγές σερβικών προϊόντων, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών συνέστησε στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό μέσω της Σερβίας.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε την σύλληψη τριών αστυνομικών του Κοσόβου οι οποίοι πέρασαν «πλήρως οπλισμένοι» τα διοικητικά σύνορα και εισήλθαν στην κεντρική Σερβία. Στη δημοσιότητα δόθηκε επίσης και βίντεο από την σύλληψη των Κοσοβάρων αστυνομικών. Οι σερβικές αρχές εικάζουν ότι οι συλληφθέντες σκόπευαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές ενέργειες.

Το περιστατικό αυτό συνέβη μία ημέρα μετά τη σύλληψη ενός Σέρβου στην πόλη Βόρεια Μιτρόβιτσα και ενισχύει την ένταση ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This