Διασυρμός της Ελλάδας στα διεθνή ΜΜΕ για το ναυάγιο στην Πύλο 

Κυβέρνηση Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου δεν έβγαλαν άχνα όλα αυτά τα χρόνια για τα εγκλήματα της Τουρκίας - Τώρα η Ελλάδα παρουσιάζεται ως «κράτος-δολοφόνος»

Must Read

«Βροχή» δημοσιευμάτων στα διεθνή ΜΜΕ κάνουν αναφορές στη μεγαλύτερη μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία στην Ελλάδα με εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες που βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το αλιευτικό σκάφος με πάνω από 500 επιβαίνοντες βυθίστηκε σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Πύλο.

Τα διεθνή μέσα επιρρίπτουν ευθύνες στη χώρα μας, αφού εδώ και τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν είπαν κουβέντα για τα εγκλήματα των Τούρκων σε βάρος των ανθρώπινων ψυχών, με αποτέλεσμα η Τουρκία να αποθρασυνθεί και να συνεχίσει την εγκληματική της δράση στο μεταναστευτικό. Η σιωπή και η αδιάφορη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη που είχε μιλιά μόνο για τα εγκλήματα του Πούτιν, οδήγησε στο να αποκαλούν σήμερα την Ελλάδα «κράτος- δολοφόνο»! Το σχέδιο της τουρκικής προπαγάνδας να μετακυλήσει τις ευθύνες στη χώρα μας, πέτυχε και με το παραπάνω.

Στο πρωτοσέλιδό της σήμερα η Liberation κάνει λόγο για «ένα από τα χειρότερα ναυάγια στην ιστορία της Ελλάδας», ενώ η πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Φλοράνς Ριγκάλ καταγγέλλει «έλλειψη μέσων διάσωσης στη θάλασσα που να είναι αντάξια του ονόματός τους”, μιλώντας στο franceinfo.

Το BBC κάνει αναφέρει ότι εκτυλίχθηκε μεγάλη «καταστροφή»: «Τουλάχιστον 79 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 διασώθηκαν μετά τη βύθιση του αλιευτικού τους σκάφους στα ανοικτά της νότιας Ελλάδας. Όμως, επιζώντες ανέφεραν ότι στο σκάφος μπορεί να είχαν στοιβαχτεί έως και 750 άτομα, ενώ υπάρχουν αναφορές για 100 παιδιά στο αμπάρι. Η Ελλάδα λέει ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες μεταναστών που έχει συμβεί ποτέ και έχει κηρύξει τριήμερο πένθος». Παράλληλα, αναφέρει ότι υπάρχει βίντεο που δείχνει βίαια απέλαση μεταναστών στη θάλασσα.

Ο Guardian κάνοντας αναφορά στη ναυτική τραγωδία, αναφέρει ότι: «Τουλάχιστον 79 άνθρωποι πνίγηκαν καθώς βυθίστηκε βάρκα με πρόσφυγες ανοιχτά της Ελλάδας στο πιο πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστών ανοιχτά της Ελλάδας φέτος (…) Τα θύματα, σχεδόν όλοι άνδρες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, πνίγηκαν όταν η μηχανότρατα με την οποία ταξίδευαν ανατράπηκε στα ανοιχτά της νότιας Πελοποννήσου. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται επιζώντες να λένε ότι το πλοίο βυθίστηκε σχεδόν ακαριαία, κοντά στη βαθύτερη περιοχή της Μεσογείου. «Ο κινητήρας σταμάτησε και βυθίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά», είπε ένας. Το βράδυ της Τετάρτης εμφανίστηκαν οι πρώτες αεροφωτογραφίες του υπερφορτωμένου σκάφους πριν ανατραπεί. Η μπλε τράτα φάνηκε να έχει εκατοντάδες άτομα».

Παράλληλα αναφέρει ότι «η Ελλάδα έχει επικριθεί για τη βίαια απέλαση επίδοξων αιτούντων άσυλο κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Η πρώην κεντροδεξιά κυβέρνησή της, η οποία αντιμετωπίζει επανεκλογή στις κάλπες αργότερα αυτόν τον μήνα, αρνήθηκε τις «απωθήσεις» (pushbacks), χαρακτηρίζοντας τη μεταναστευτική πολιτική της «σκληρή αλλά δίκαιη».

Το ρεπορτάζ του CNN αναφέρει «Τουλάχιστον 79 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα σκάφος μεταναστών που μετέφερε εκατοντάδες ανθρώπους βυθίστηκε στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών τα ξημερώματα της Τετάρτης, ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα της χώρας» ενώ παράλληλα παρουσιάζει γράφημα από τα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με το οποίο περισσότεροι από 66.000 άνθρωποι έφτασαν μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου αυτού του έτους σε σύγκριση με λίγο περισσότερους από 28.000 την ίδια περίοδο το 2019.

Το πρακτορείο Reuters στο δημοσίευμά του επισημαίνει: «Τουλάχιστον 79 μετανάστες πνίγηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης και εκατοντάδες άλλοι αγνοούνται και υπάρχουν φόβοι ότι είναι νεκροί μετά την ανατροπή και βύθιση του υπερφορτωμένου σκάφους τους στα ανοιχτά της Ελλάδας, σε μια από τις πιο θανατηφόρες ναυτιλιακές καταστροφές στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press αναφέρει ότι «η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη, επισημαίνοντας πως έξι σκάφη της ακτοφυλακής, μια φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, πολλά ιδιωτικά σκάφη και ένα drone της υπηρεσίας προστασίας των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Frontex, συμμετείχαν στην έρευνες».

Σε δημοσίευμα της η ισπανικής El Pais: «Ένα ναυάγιο στα ανοιχτά της νότιας Ελλάδας αποτελεί ένα από τα πιο τραγικά ναυάγια στη μεταναστευτική διαδρομή της Μεσογείου τους τελευταίους μήνες. Τουλάχιστον 79 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη μετά τη βύθιση αλιευτικού σκάφους με “άγνωστο αριθμό” επιβατών νότια της χερσονήσου της Πελοποννήσου στο Ιόνιο Πέλαγος, ανακοίνωσε η ελληνική ακτοφυλακή. Μέχρι στιγμής, 106 μετανάστες έχουν διασωθεί ζωντανοί, τέσσερις από τους οποίους έχουν μεταφερθεί με υποθερμία με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της πόλης Καλαμάτα, στη νότια χερσόνησο της Πελοποννήσου, περίπου 250 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας. Η εκπρόσωπος του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος δήλωσε ότι “είναι πιθανό να υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι”, καθώς στη μηχανότρατα επέβαιναν πολλοί άνθρωποι, ίσως και εκατοντάδες».

Δείτε επίσης:

Σακελλαροπούλου: Αντί να απολογείται που συγκάλυψε τα εγκλήματα της Τουρκίας, αποθεώνεται!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This