Qatargate: Αιφνιδιαστική παραίτηση του ανακριτή της υπόθεσης Μισέλ Κλεζ!

Η εν λόγω παραίτηση έρχεται λίγες ώρες μετά την προσφυγή της Εύας Καΐλή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας

Must Read

Μια, ενδεχομένως, αναπάντεχη εξέλιξη σημειώθηκε σήμερα στην υπόθεση του πολύκροτου σκανδάλου Qatargate, καθώς η ομοσπονδιακή Εισαγγελία ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα πως ο Μισέλ Κλεζ παραιτείται από το πόστο του ανακριτή της!

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα «Le Soir», η ομοσπονδιακή Εισαγγελία, σε επίσημη δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, σημειώνει πως «στον φάκελο που αφορά υποψίες διαφθοράς εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρόσφατα προέκυψαν στοιχεία. Θα μπορούσαν να εγείρουν ορισμένα ερωτήματα ως προς την αντικειμενική λειτουργία της έρευνας».

«Ως προληπτικό μέτρο και προκειμένου να επιτραπεί στο δικαστικό σύστημα να συνεχίσει το έργο του με ηρεμία και να διατηρήσει τον απαραίτητο διαχωρισμό μεταξύ ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και επαγγελματικών ευθυνών, ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ μας ενημερώνει ότι αποφάσισε απόψε να αποσυρθεί από την υπόθεση. Αυτό, παρά την απουσία αποτελεσματικών στοιχείων που θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία κάθε εμπλεκόμενου ατόμου και το ουσιαστικό έργο που έχει κάνει αυτός και οι ανακριτές σε αυτή την υπόθεση», αναφέρεται, επίσης, στο δελτίο Τύπου η ομοσπονδιακή Εισαγγελία, σύμφωνα με τη «Le Soir».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται, παράλληλα, ότι «άλλος ανακριτής, ο οποίος έχει ήδη παρέμβει πολλές φορές στο παρελθόν στην υπόθεση, είναι αυτός που θα αναλάβει την έρευνα» στη θέση του παραιτηθέντα Κλεζ.




Θυμίζουμε πως οι δικηγόροι της Εύας Καΐλή γνωστοποίησαν σήμερα πως η ευρωβουλευτής, η οποία ερευνάται για το σκάνδαλο Qatargate, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας.

«Η κα Εύα Καϊλή προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων, για την παραβίαση της κοινοβουλευτικής της ασυλίας, διότι παρακολουθείτο από τις μυστικές υπηρεσίες κατά την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή PEGA, η οποία θεσμικώς ερευνούσε την ύπαρξη παράνομου λογισμικού που παρακολουθούσε τις κινήσεις των ευρωβουλευτών και των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δημοσίευση αυτής της είδησης προκάλεσε σημαντικό ενδιαφέρον, αν και δεν ήταν λίγα τα μέσα ενημέρωσης που επιτίθενται συστηματικά στην κ. Καϊλή και την κατηγόρησαν για διασπορά σεναρίων συνωμοσίας. Όμως στη συνέχεια ακολούθησε η σοκαριστική είδηση, ότι παρακολουθείται ακόμα και ο ανακριτής Michel Claise, που τους άφησε άφωνους. Δεν υπάρχει κανένα σενάριο συνωμοσίας. Φαίνεται ότι στη ζοφερή πραγματικότητα των Βρυξελλών, την πρωτεύουσα της Ευρώπης, έχουν μεταφερθεί οι γεωπολιτικές συγκρούσεις του Αραβικού Κόλπου, της Βόρειας Αφρικής, της Αραβικής Χερσονήσου. Σήμερα το θύμα είναι η Εύα Καϊλή, αύριο οι δικαστές και οι εισαγγελείς, μεθαύριο ποιος;», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι Σβεν Μαρί και Μιχάλης Δημητρακόπουλος.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This