Κοίτα ποιος μιλάει: Κροκοδείλια δάκρυα Ερντογάν που χαρακτήρισε τη Μεσόγειο «προσφυγικό νεκροταφείο»

«Απορρίπτουμε τη ρητορική μίσους, τη νεοναζιστική ιδεολογία, την ισλαμοφοβία και την ξενοφοβία κατά των προσφύγων που εξαπλώθηκαν σε άλλες κοινωνίες»

Must Read

Βρήκε αφορμή το ναυάγιο στην Πύλο ο Ταγίπ Ερντογάν για να παραστήσει τον… ανθρωπιστή, μιλώντας για το προσφυγικό και χαρακτηρίζοντας τη Μεσόγειο «προσφυγικό νεκροταφείο», την ίδια ώρα που οι τουρκικές Αρχές σπρώχνουν από Αιγαίο και Έβρο μετανάστες στην Ελλάδα.

Είναι δε τόσο το θράσος του ανδρός που για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων κατηγόρησε την Δύση και ανέφερε ο μέγας δημοκράτης: «Απορρίπτουμε τη ρητορική μίσους, τη νεοναζιστική ιδεολογία, την ισλαμοφοβία και την ξενοφοβία κατά των προσφύγων που εξαπλώθηκαν σε άλλες κοινωνίες. Βλέπουμε αυτά τα νοσηρά κινήματα, που δεν θεωρούν κανέναν άλλον ως άνθρωπο, εκτός από τη δική τους φυλή, τον πολιτισμό και τις πεποιθήσεις τους, ως απειλή για τις ανθρώπινες αξίες και το κοινό μέλλον της ανθρωπότητας».

Και με το γνωστό του πλέον ύφος κατέληξε: «Η αλαζονική νοοτροπία, που έχει τις ρίζες της στην αποικιοκρατία, έχει μεγάλη επίδραση στη μετατροπή της Μεσογείου, που υπήρξε λίκνο πολιτισμών σε όλη την Ιστορία, σε γιγάντιο προσφυγικό νεκροταφείο τα τελευταία χρόνια. Το πιο πρόσφατο και επαίσχυντο παράδειγμα αυτού ήταν η ανθρωπιστική τραγωδία που σημειώθηκε στο Αιγαίο την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία εκατοντάδες αθώοι άνθρωποι, τα περισσότερα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This