Ναυάγιο Τιτανικού: Ρομποτικό βαθυσκάφος στέλνει η Γαλλία, για να βοηθήσει στον εντοπισμό του υποβρυχίου

Η αγωνία για την τύχη των πέντε επιβατών του «Titan» κορυφώνεται

Must Read

Ο χρόνος πιέζει αφόρητα, οι προβλέψεις είναι εξαιρετικά δυσοίωνες, με τις ελπίδες εντοπισμού του τουριστικού υποβρυχίου που είχε καταδυθεί χθες Δευτέρα με πέντε άτομα στο ναυάγιο του Τιτανικού να λιγοστεύουν διαρκώς, όπως και το οξυγόνο που περιέχει το εξαφανισμένο σκάφος.

Ως εκ τούτου, η Γαλλία αποφάσισε να τείνει χείρα βοηθείας στις έρευνες για τον εντοπισμό του «Titan», με τον υφυπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Ερβέ Μπερβίλ να δηλώνει σήμερα πως το γαλλικό Ινστιτούτο Θαλασσίων Ερευνών έστειλε στον περιοχή ερευνών το πλοίο «Atalante», το οποίο φέρει ένα αναγνωριστικό ρομποτικό βαθυσκάφος, ικανό να καταδυθεί σε ιδιαίτερα μεγάλα βάθη.

Οπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, το «Atalante» αναμένεται να βρίσκεται στο σημείο μέχρι αύριο Τετάρτη στις 9 μ.μ. ώρα Ελλάδας. Το ρομποτικό βαθυσκάφος «Vector 6000», αναμένεται να προσεγγίσει το ναυάγιο σε βάθος 4.000 μέτρων, και, αξιοποιώντας τον ενσωματωμένο εξοπλισμό παρακολούθησής του, που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε βάθος έως και έξι χιλιομέτρων, θα προσπαθήσει να εντοπίσει το τουριστικό υποβρύχιο.

Οι αγωνιώδεις έρευνες για τον εντοπισμό του «Titan», το οποίο χάθηκε κατά τη διάρκεια αποστολής στο ναυάγιο, βρίσκονται σε εξέλιξη χθες, Δευτέρα 19/6, περίπου 900 μίλια ανοικτά του Κέιπ Κοντ, στις ακτές του Ατλαντικού. Η «OceanGate Expeditions» επιβεβαίωσε την εξαφάνιση του επανδρωμένου υποβρύχιου κάπου στον Βόρειο Ατλαντικό, ενώ η επαφή με τα πέντε άτομα που επέβαιναν σε αυτό, μεταξύ των οποίων τρεις πολυεκατομμυριούχοι και ένας πολύπειρος Γάλλος εξερευνητής, χάθηκε περίπου μία ώρα και 45 λεπτά μετά την κατάδυσή του, προχθές Κυριακή 18/6.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This