Προτομή του θρυλικού Σοβιετικού κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν εξαφανίστηκε από μνημείο στο Κίεβο

Παραμένει άγνωστο το αν την έκλεψαν ή αφαιρέθηκε σκόπιμα από το σημείο...

Must Read

«Θύμα» του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, φαίνεται πως έπεσε και ο… Γιούρι Γκαγκάριν, καθώς μια προτομή του θρυλικού Σοβιετικού κοσμοναύτη, η οποία κοσμούσε μνημείο στο Κίεβο της Ουκρανίας, εξαφανίστηκε!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ουκρανικό Τύπο, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η προτομή, η οποία βρισκόταν στην αυλή του Κέντρου Τεχνικής Δημιουργικότητας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού Νέων, στο ανατολικό τμήμα της ουκρανικής πρωτεύουσας, αφαιρέθηκε από το βάθρο της. Ασαφές παραμένει εξάλλου, το εάν η αφαίρεσή του έγινε με εντολή των ουκρανικών αρχών ή με πρωτοβουλία των ντόπιων.

Η προτομή από γρανίτη τοποθετήθηκε κοντά στο τοπικό κέντρο νεολαίας στα τέλη της δεκαετίας του 1960, μετά την επίσκεψη του ίδιου του Γιούρι Γκαγκάριν στο Κίεβο, στις 23 Απριλίου του 1966. Πρόκειται, φυσικά, για τον άνθρωπο που πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη επανδρωμένη διαστημική πτήση στην ανθρώπινη ιστορία, ολοκληρώνοντας μια  πλήρη τροχιά γύρω από τη Γη, στις 12 Απριλίου 1961.

Αξίζει να σημειωθεί πως, πέρα από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, μνημεία προς τιμήν του Γκαγκάριν υπάρχουν, επίσης, στο Βασιλικό Αστεροσκοπείο του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Γκρίνουιτς του Λονδίνου, καθώς και στα κεντρικά γραφεία του Κέντρου Επανδρωμένων Διαστημικών Σκαφών της NASA, στο Χιούστον του Τέξας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This