Στην κοσμάρα του ο Μπάιντεν!

Δεν βλέπει κανένα πρόβλημα στο ότι αποκάλεσε «δικτάτορα» τον Κινέζο Πρόεδρο

Must Read

Ο Τζο Μπάιντεν δεν πιστεύει ότι το γεγονός πως αποκάλεσε «δικτάτορα» τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ υπονόμευσε ή περιέπλεξε τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Πεκίνο, αποδεικνύοντας πως έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα και την πολιτική διπλωματία.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν είπε κιόλας ότι ελπίζει να… συναντηθεί με τον Σι, ένα σχέδιο στο οποίο έχει αναφερθεί πολλές φορές τους τελευταίους μήνες.

Όταν ρωτήθηκε για την αντίδραση του Πεκίνου στον χαρακτηρισμό που απέδωσε στον Σι, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε ότι «δεν πιστεύω πως είχε κάποια πραγματική συνέπεια».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας πάντως δεν ήταν τόσο… χαλαρό και εξέφρασε σφοδρή δυσαρέσκεια για τον χαρακτηρισμό του Σι Τζινπίνγκ από τον Μπάιντεν, σχολιάζοντας ότι αποτελεί σοβαρή παραβίαση της πολιτικής αξιοπρέπειας της Κίνας και ισοδυναμεί με δημόσια πολιτική πρόκληση.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε το σχόλιο αυτό κατά την διάρκεια δεξίωσης στην Καλιφόρνια, μία ημέρα αφότου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Πεκίνο, όπου συναντήθηκε με τον Σι, σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This