«Φρένο» από τον Τραμπ: Δεν θα υπάρξουν επιπρόσθετοι δασμοί στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Must Read

«Ανάσα» στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δίνει η διαφαινόμενη πρόθεση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ για ανακωχή στο σίριαλ του εμπορικού πολέμου που έχει κηρύξει σε Κίνα και Ευρώπη.

Ο Τραμπ δεν θα επιβάλει δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα. Τη σχετική διαβεβαίωση έδωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Süddeutsche Zeitung».

Τον περασμένο Μάιο ο Τραμπ ανέβαλε για έξι μήνες, ως τα μέσα Νοεμβρίου, τη λήψη απόφασης για την επιβολή των επιπρόσθετων δασμών. «Ο Τραμπ θα κατακρίνει λιγάκι, αλλά δεν θα υπάρξουν (επιπρόσθετοι) τελωνειακοί δασμοί στα αυτοκίνητα ευρωπαϊκής προέλευσης που εισάγονται στις ΗΠΑ» τονίζει ο Γιούνκερ.

Και ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Ουίλμπουρ Ρος άφησε να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ μπορεί να μην επιβάλουν επιπρόσθετους δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα. «Ελπίζουμε ότι οι διαπραγματεύσεις που είχαμε με τις εταιρίες για τα επενδυτικά σχέδιά τους θα καρποφορήσουν τόσο, ώστε να μη θεωρηθεί αναγκαίο να εφαρμοστεί το σχέδιο επιβολής επιπρόσθετων δασμών» είπε ο Ρος στην τηλεοπτική υπηρεσία του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

Διαβάστε επίσης: «ΠΟΛΕΜΟΣ»: Νέοι δασμοί από τον Τράμπ σε κινέζικα προϊόντα

Οι ΗΠΑ αναμένεται να αποφασίσουν ως τα μέσα Νοεμβρίου αν θα αυξήσουν τους δασμούς στα αυτοκίνητα, στα τμήματα και τα ανταλλακτικά τους που εισάγουν από την Ε.Ε. Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως οι Volkswagen, BMW και Daimler, παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις.

Εν τω μεταξύ, αύξηση, και μάλιστα τη μεγαλύτερη των τελευταίων δύο ετών, κατέγραψαν οι γερμανικές εξαγωγές, γεννώντας ελπίδες πως ίσως ξεπεραστεί η αναμενόμενη για το τρίτο τρίμηνο ύφεση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,5% σε μηνιαία βάση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Νοέμβριο του 2017, ενώ ξεπέρασε κατά πολύ τις προβλέψεις των οικονομολόγων για αύξηση κατά 0,4%. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,3% τον Σεπτέμβριο. Το εμπορικό πλεόνασμα διευρύνθηκε στα 19,2 δισ. ευρώ από την ανοδικά αναθεωρημένη τιμή των 18,7 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This