Ζευγάρι και στην ανεργία

Oι άνδρες που χάνουν τον τίτλο του «κουβαλητή» θέλουν και τη γυναίκα τους χωρίς δουλειά

Must Read

Ο φόβος για το τι θα πει η γειτονιά και πώς θα τους κρίνουν οι άλλοι επειδή δεν είναι οι «κουβαλητές» του σπιτιού καταπιέζει τόσο πολύ τους άνεργους άνδρες, ώστε προτιμούν να χάσει τη δουλειά της και η σύντροφός τους, ώστε να νιώθουν πιο ευτυχισμένοι ως ζευγάρι.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Το συμπέρασμα προκύπτει μέσα από έρευνα σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, που έκανε το βρετανικό University of Bath. Σύμφωνα με την «The Independent», οι ερευνητές, μεταξύ των οποίων η δρ Helen Kowalewska, μελέτησαν 42.000 ανθρώπους που βρίσκονταν σε ετεροσεξουαλική σχέση.

Διαπίστωσαν ότι οι άνεργοι άνδρες ήταν λιγότερο ευχαριστημένοι στη σχέση τους όταν η γυναίκα τους εργαζόταν σε σχέση με την περίοδο που εργάζονταν και οι δυο. Ηταν, δε, πιο ευχαριστημένοι όταν και η σύντροφός τους ήταν άνεργη.

«Οταν και η σύντροφος δεν έχει δουλειά, οι άνδρες νιώθουν λιγότερο άσχημα για τη δική τους ανεργία» ανέφερε η Kowalewska στη βρετανική εφημερίδα. Εξήγησε ότι λόγω προκαταλήψεων οι άνδρες φοβούνται «μην τους κουτσομπολέψουν, μη γελοιοποιηθούν και μην τους κατακρίνουν», επειδή εξαρτώνται οικονομικά από τη γυναίκα τους.

Αυτοί που υποφέρουν περισσότερο όταν η σύντροφός τους είναι ο «κουβαλητής» του σπιτιού τους είναι οι Γερμανοί, ενώ ακολουθούν κατά σειρά οι Βρετανοί, οι Ισπανοί και οι Ιρλανδοί. Το φαινόμενο παρατηρείται ακόμη και σε χώρες που υποτίθεται ότι έχουν καταπολεμήσει τα ταμπού για την ισότητα των φίλων, όπως η Γαλλία και η Φινλανδία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This