Σοκ στην Γαλλία: Πέθανε 24χρονος πυροσβέστης!

Οι ταραχές συνεχίζονται σε μικρότερη ένταση

Must Read

Στην θλίψη έχει βυθιστεί για ακόμη μια φορά η Γαλλία καθώς μετά τον 17χρονο Ναέλ Μ., που «έφυγε» από τα πυρά αστυνομικού την περασμένη εβδομάδα την ζωή του έχασε ένας 24χρονος πυροσβέστης την στιγμή του καθήκοντος, όταν προσπαθούσε να σβήσει φωτιά που είχε προκληθεί σε αυτοκίνητα.

Ο νεαρός υπέκυψε την ώρα που έδινε μάχη για την κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί σε οχήματα στο Σεν-Ντενί, βόρεια του Παρισιού, χθες, την έκτη νύκτα βίαιων επεισοδίων στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών.

«Ένας νεαρός πυροσβέστης της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Παρισιού υπέκυψε παρά το γεγονός ότι του παρασχέθηκε πολύ γρήγορα βοήθεια από τους συναδέλφους του», έγραψε στο Twitter ο Ζεράλντ Νταρμανέν, διευκρινίζοντας πως τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε «ένα υπόγειο χώρο στάθμευσης».

«Διεξάγεται έρευνα» για να προσδιορισθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έπιασαν φωτιά τα οχήματα, πρόσθεσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει συσχετισθεί επισήμως η πυρκαγιά, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούσε ο πυροσβέστης αυτός, με τα βίαια επεισόδια που συγκλονίζουν πολλές πόλεις τις Γαλλίας μετά το θάνατο, την περασμένη Τρίτη στη Ναντέρ, δυτικά του Παρισιού, του 17χρονου Ναέλ, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού.

Δείτε επίσης: Γαλλία: Δραματική έκκληση της γιαγιάς του 17χρονου προς τους εξαγριωμένους διαδηλωτές – «Σταματήστε να σπάτε»

Οι ταραχές στην Γαλλία συνεχίζονται αν και σε μικρότερη ένταση.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι η αστυνομία συνέλαβε 157 άτομα σε όλη την επικράτεια κατά τη διάρκεια των ολονύκτιων ταραχών, αριθμό αισθητά μικρότερος συγκριτικά με τις προηγούμενες νύχτες.

Χθες τη νύχτα συνεχίστηκε η κινητοποίηση τεράστιων δυνάμεων, κάπου 45.000 χωροφυλάκων και αστυνομικών με την υποστήριξη τεθωρακισμένων, σε όλη τη Γαλλία.

Σε κάποια σημεία έντασης, ιδίως στη Λιόν, όπου η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, ομάδες ακροδεξιών βγήκαν στους δρόμους προφανώς με πρόθεση να συγκρουστούν με ταραχοποιούς.

Το κύμα βίαιων επεισοδίων και η οργή χιλιάδων νεαρών κατοίκων λαϊκών συνοικιών εξαιτίας της αστυνομικής βίας ανακάλεσαν στις μνήμες αρκετών τις ταραχές του 2005, μετά τους θανάτους δυο εφήβων κατά τη διάρκεια καταδίωξης της αστυνομίας. Μέσα σε τρεις εβδομάδες, είχαν καταστραφεί 10.000 οχήματα, είχαν πυρποληθεί πάνω από 200 δημόσια κτίρια και είχαν συλληφθεί κάπου 5.200 άνθρωποι.

Δείτε βίντεο:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This