Γαλλία: Δραματική έκκληση της γιαγιάς του 17χρονου προς τους εξαγριωμένους διαδηλωτές – «Σταματήστε να σπάτε»

«Μου πήρε τον εγγονό μου. Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να πληρώσει, όπως όλοι. Αυτοί που σπάνε, που χτυπούν τους αστυνομικούς...»

Must Read

Έκκληση για ηρεμία απηύθυνε σήμερα η γιαγιά του 17χρονου Ναέλ Μ., ο οποίος την Τρίτη σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού στη Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι, πυροδοτώντας «αλυσιδωτές αντιδράσεις» από εξαγριωμένους νεαρούς διαδηλωτές, οι οποίοι εδώ και πέντε νύχτες προκαλούν τον τρόμο σε πολίτες και τουρίστες, επιδιδόμενοι σε σωρεία βανδαλισμών.

«Σε αυτούς που σπάνε, τους λέω: σταματήστε. Να μην σπάσουν τις βιτρίνες, να μην σπάσουν τα σχολεία, τα λεωφορεία. Σταματήστε, οι μαμάδες είναι αυτές που παίρνουν τα λεωφορεία, οι μαμάδες είναι αυτές που περπατούν έξω!», προέτρεψε η γυναίκα μέσα από δηλώσεις της στο δίκτυο BFMTV, υποστηρίζοντας πως οι νεαροί ταραξίες χρησιμοποιούν ως πρόσχημα τον θάνατο του εγγονού της. Προσθέτει δε πως «θέλουμε αυτοί οι νέοι να μείνουν ήσυχοι. Ο Ναέλ είναι νεκρός. Η κόρη μου είχε ένα μοναχοπαίδι, είναι χαμένη πια, τελείωσε, η κόρη μου δεν έχει πια ζωή. Και εμένα, με έκαναν να χάσω και την κόρη μου και τον εγγονό μου».

Τα σκηνικά λεηλασίας, καταστροφής και βίας πληθαίνουν σε ολόκληρη τη Γαλλία, ακολουθώντας τον θάνατο του 17χρονου από τον -σχεδόν εξ επαφής- πυροβολισμό αστυνομικού, κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου στα δυτικά προάστια του Παρισιού, από τον οποίο ο αδικοχαμένος έφηβος προσπάθησε να διαφύγει, πατώντας γκάζι στο αυτοκίνητό του. «Κατηγορώ τους δύο αστυνομικούς, γιατί ήταν δύο αυτοί που έδωσαν δύο χτυπήματα με τον υποκόπανο των όπλων τους στο κεφάλι του εγγονού μου. Και αυτόν που πυροβόλησε απευθείας στην καρδιά, μπορούσε να τον πυροβολήσει στο πόδι, στο χέρι…», συνέχισε η γιαγιά του Ναέλ.

«Του αφαίρεσαν τη ζωή», υπογράμμισε, δηλώνοντας σοκαρισμένη από την πρωτοβουλία στο Διαδίκτυο υπέρ του αστυνομικού, δράστη του φονικού. «Ραγίζει η καρδιά μου. Αυτός μου πήρε τον εγγονό μου. Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να πληρώσει, όπως όλοι. Αυτοί που σπάνε, που χτυπούν τους αστυνομικούς θα τιμωρηθούν επίσης. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Πιστεύω στη Δικαιοσύνη», κατέληξε. Θυμίζουμε πως ο 38χρονος αστυνομικός που ευθύνεται για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 17χρονου, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και έχει προφυλακιστεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This