Η Ελλάδα «συμμορφώθηκε» με όσα ήθελε η Τουρκία! – Η τουρκική μονταζιέρα για την εκκένωση του καταυλισμού στο Λαύριο

«Η Αθήνα έκανε το βήμα που περίμενε η Άγκυρα!» - Ξεσάλωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ - Η αναφορά στον Γεραπετρίτη

Must Read

«Το κέντρο του τρόμου εκκενώθηκε», Το «Καντίλ* της Ελλάδας έκλεισε», «Η Αθήνα έκανε το αναμενόμενο βήμα», «Η Ελλάδα εκκαθαρίζει το διαβόητο στρατόπεδο του Λαυρίου»!

Είναι μόνο μερικές από τις πάμπολλες αναφορές που έκαναν τα τουρκικά ΜΜΕ, μετά την είδηση ότι η ελληνική αστυνομία εκκένωσε το κτήριο που είχε καταληφθεί από Κούρδους πρόσφυγες στο Λαύριο.

Έναν καταυλισμό, τον οποίο η τουρκική ηγεσία χαρακτήριζε ως «στρατόπεδο εκπαίδευσης» των «τρομοκρατών» του PKK και το τόνιζε αυτό σε κάθε αναφορά της στο Λαύριο, κυρίως δια μέσω του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου.



Νωρίς το πρωί σήμερα, πραγματοποιήθηκε η αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., απομακρύνθηκαν από το κτήριο συνολικά 53 άτομα (26 άνδρες, 8 γυναίκες και 19 παιδιά) και μεταφέρθηκαν με τρία πούλμαν σε υφιστάμενη δομή του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στα Οινόφυτα.

Μέσα σε όλες τις αναφορές των τουρκικών ΜΜΕ για το θέμα, εκτός του ότι γίνεται λόγος για «βήμα» της Ελλάδας που περίμενε η Τουρκία, υπάρχει μία που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Έγινε από το εθνικό δίκτυο TGRT Haber και στην ανάρτηση που έκανε στο Twitter, γράφει το εξής:

«Μετά το φιλικό χέρι του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, ήρθε ένα ακόμη βήμα για να ευχαριστήσει την Τουρκία. Η Ελλάδα εκκένωσε τον προσφυγικό καταυλισμό στο Λαύριο, όπου βρίσκονταν υποστηρικτές του PKK».

Προφανώς δηλαδή και δεν ήταν τυχαία τα πανηγύρια των Τούρκων, μόλις ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το όνομα του νέου Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας…

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, στο ρεπορτάζ του αναφέρει πως η Ελλάδα εκκαθάρισε «ένα διαβόητο στρατόπεδο κοντά στην Αθήνα που χρησιμοποιείται για δεκαετίες ως καταφύγιο για μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK».

Και προσθέτει: «Η Τουρκία έχει επί χρόνια αντιταχθεί στη συνέχιση της λειτουργίας του στρατοπέδου του Λαυρίου, το οποίο λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκε από το PKK και ακροαριστερές τρομοκρατικές ομάδες ως πεδίο εκπαίδευσης, όπως έδειξαν μαρτυρίες συλληφθέντων μελών του PKK».

Η Sabah με τη σειρά της σχολιάζει πως «ήταν γνωστό ότι η Ελλάδα έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες τρομοκράτες για να το χρησιμοποιήσουν εναντίον της Τουρκίας στον καταυλισμό του Λαυρίου, που ιδρύθηκε το 1985 για τους πρόσφυγες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το στρατόπεδο του Λαυρίου, που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, το οποίο η Τουρκία θεωρεί ‘φωλιά του τρόμου’, έχει εκκενωθεί».

«Ήταν γνωστό ως το Καντίλ της Ελλάδας! Το Στρατόπεδο Λαυρίου έκλεισε», αναφέρει με τη σειρά του το Akit TV, ενώ τον πομπώδη τίτλο «Το hotspot του τρόμου, το στρατόπεδο Λαυρίου, άδειασε!» έχει το Anatolianhaber.

«Το στρατόπεδο του Λαυρίου, το οποίο η Τουρκία χαρακτηρίζει ως ‘κέντρο τρομοκρατίας»’, εκκενώθηκε», γράφει η Millet, ενώ το Haberler σημειώνει: «Η Ελλάδα εκκένωσε το στρατόπεδο του Λαυρίου, το οποίο η Τουρκία περιγράφει ως ‘κέντρο τρομοκρατίας’».

Με τον εντυπωσιακό τίτλο «Η Αθήνα έκανε το αναμενόμενο βήμα: Εκκενώθηκαν όσοι βρίσκονται στον καταυλισμό του Λαυρίου, που έχει γίνει φωλιά τρομοκρατών», υποδέχεται την είδηση η Hurriyet.

Με τη σειρά του, το TRT Haber, στο ρεπορτάζ του σχολιάζει: «Είναι γνωστό ότι ορισμένοι υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης που κατέφυγαν στην Ελλάδα έχουν καταφύγει εδώ και χρόνια στον προσφυγικό καταυλισμό που υποστηρίζεται από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, όπου υπάρχουν κομμάτια υφάσματος που συμβολίζουν την τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG και αφίσες του ηγέτη της τρομοκρατίας Abdullah Öcalan κρεμασμένες στο Λαύριο, ένα μικρό λιμάνι στα νοτιοανατολικά της Αθήνας».

  • Δείτε μερικές αναφορές ακόμα στα τουρκικά ΜΜΕ,αλλά και σε κουρδικές ιστοσελίδες:

* Περιοχή που θεωρείται από τους Τούρκους ως το καταφύγιο και αρχηγείο του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This