Στο πλευρό της Σερβίας η Αίγυπτος για το Κόσοβο!

Must Read

Η Αίγυπτος δεσμεύεται να σεβαστεί την εδαφική κυριαρχία όλων των χωρών και κατανοεί πλήρως τη θέση της Σερβίας για το Κοσσυφοπέδιο

Ο Πρόεδρος του Αιγυπτιακού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, Πρέσβης και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Mohamed Abdel Hay El Orabi, δηλώνει ότι η χώρα του είναι αφοσιωμένη στη διατήρηση της εδαφικής κυριαρχίας όλων των χωρών στον κόσμο και κατανοεί πλήρως τη θέση της Σερβίας σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο. ειδικά υπό το φως της τρέχουσας κατάστασης και των συνεχιζόμενων γεγονότων στο βορρά, αναφέρει το RTV.

Με αφορμή την 115η επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Σερβίας και Αιγύπτου, ο El Orabi, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Συμβουλίου που επισκέπτεται τη Σερβία, τόνισε σε συνέντευξή του στο σημερινό “Politika” ότι οι δύο χώρες μοιράζονται μια μακρά ιστορία που τροφοδοτείται από διάφορους παράγοντες. καθοδηγούμενη από την πολιτική βούληση των ηγετών και των δύο χωρών να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις σε πολιτικό, οικονομικό, τεχνικό και διεθνές επίπεδο.

«Η Αίγυπτος και η Σερβία, υπό το πρίσμα των εξαιρετικών πολιτικών τους σχέσεων και των θέσεων τους ως βασικών χωρών στις αντίστοιχες περιοχές τους, στοχεύουν να αποκτήσουν μια ευρύτερη προοπτική η σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο, καθώς και στη διεθνή σκηνή», τόνισε ο Ελ Οράμπι.

Τόνισε ότι η περσινή επίσκεψη στη Σερβία του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι ήταν το πιο σημαντικό γεγονός στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών τις τελευταίες δεκαετίες και έθεσε γερές βάσεις για συνεργασία μεταξύ πολλών θεσμών και από τις δύο πλευρές. οικοδόμηση και διατήρηση μιας επιτυχημένης στρατηγικής εταιρικής σχέσης.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης υπογράφηκαν 12 μνημόνια κατανόησης που καλύπτουν διάφορους τομείς όπως η τέχνη, ο πολιτισμός, τα μουσεία, οι επενδύσεις, η γεωργία, το περιβάλλον και η εκπαίδευση.

«Και οι δύο πλευρές έχουν συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις για τους τρόπους εφαρμογής των υπογεγραμμένων μνημονίων κατανόησης, καθώς και σε άλλους τομείς συνεργασίας μέσω συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για 10 νέα μνημόνια κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο El Orabi.

Όπως ανέφερε επίσης, οι δύο χώρες έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα διευκολύνει την αύξηση του διμερούς εμπορίου μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This