Πόλεμος για το Twitter ξέσπασε ανάμεσα σε Μασκ και Ζάκερμπεργκ

Ο πρώτος κατηγορεί ανοιχτά τον δεύτερο για κλοπή εμπορικών μυστικών

Must Read

Αγριος πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους δύο ισχυρούς άνδρες που ελέγχουν τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, μετά τις τελευταίες κινήσεις του Μαρκ Ζάκερμπεργκ να μπει στον ανταγωνισμό με το Twitter (του Ιλον Μασκ).

Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, χθες το Twitter του Ιλον Μασκ απείλησε ανοιχτά με μήνυση τη Meta, ελάχιστες ώρες αφότου η τελευταία έβγαλε στον διαδικτυακό «αέρα» τη νέα εφαρμογή Threads. Εφαρμογή που ήδη κατέγραψε δεκάδες εκατομμύρια εγγραφές και στο εξής ελπίζει να πάρει τα ηνία από την πλατφόρμα του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη, εκμεταλλευόμενη τα δισεκατομμύρια χρηστών του Instagram.

«Κλέβουν μυστικά»

Σε επιστολή του προς τον CEO της μητρικής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο δικηγόρος του Μασκ και νομικός σύμβουλος του Twitter, Αλεξ Σπίρο, κατηγόρησε τη Meta ότι χρησιμοποιεί «εμπορικά μυστικά» του Twitter και «άλλη πνευματική ιδιοκτησία» για να δώσει ώθηση στο Threads.

Oπως τόνισε μάλιστα ο νομικός σύμβουλος του social media του Μασκ: «Tο Twitter σκοπεύει να επιβάλει με αυστηρότητα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του και απαιτεί από τη Meta να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε εμπορικά μυστικά του Twitter ή άλλες άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες».

Ακολούθως, δε, κατηγόρησε τη Meta για το γεγονός πως προσέλαβε δεκάδες πρώην υπαλλήλους του Twitter, οι οποίοι «είχαν και συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση στα εμπορικά μυστικά του Twitter και σε άλλες άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες». Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί πως αμέσως μετά την εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης από τον Μασκ και τις αλλαγές που έγιναν σε αυτή, το Twitter είδε τον ανταγωνισμό του να αυξάνεται, μεταξύ άλλων, από τα Mastodon και Bluesky.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This