Η Σαουδική Αραβία υπέγραψε με την Τουρκία τη μεγαλύτερη αμυντική συμφωνία για αγορά Drones!

Εμείς εξακολουθούμε να τους παρέχουμε την πολύτιμη συστοιχία Patriot, τζάμπα!

Must Read

Άλλο ένα ηχηρό ράπισμα στην ελληνική εξωτερική πολιτική, αποτελεί η οβιδιακή στροφή της Σαουδικής Αραβίας στο πλευρό της Τουρκίας. Στροφή που μάλιστα επισφραγίστηκε, όπως αποκαλύπτει το Reuters, με το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας!

Όλα αυτά, την ώρα που η Ελλάδα με μία απόφαση – σκάνδαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εξακολουθεί να παρέχει δωρεάν στην Σαουδική Αραβία μία πολύτιμη και πανάκριβη συστοιχία Patriot, στερώντας τη από την εθνική μας άμυνα!

Η Σαουδική Αραβία συμφώνησε πριν από λίγες ώρες να αγοράσει τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο μεγαλύτερο αμυντικό συμβόλαιο στην ιστορία της Τουρκίας, καθώς ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν καρπώθηκε τα οφέλη της διπλωματικής του στροφής για να αποκαταστήσει τους δεσμούς με τις δυνάμεις του Κόλπου και να βοηθήσει την προβληματική οικονομία της Άγκυρας.

Ο Ερντογάν και ο Σαουδάραβας διάδοχος πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν παρευρέθηκαν στην τελετή υπογραφής μεταξύ της τουρκικής αμυντικής εταιρείας Baykar και του σαουδαραβικού υπουργείου Άμυνας, μετέδωσε το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Ο Ερντογάν έφτασε στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας τη Δευτέρα για τον πρώτο σταθμό  περιοδείας του στον Κόλπο.

Η Σαουδική Αραβία θα αποκτήσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «με στόχο να ενισχύσει την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων του βασιλείου και να ενισχύσει τις αμυντικές και κατασκευαστικές του ικανότητες», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πρίγκιπας Χαλίντ μπιν Σαλμάν σε tweet την Τρίτη.

Η SPA δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την αξία της συμφωνίας, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar, Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, δήλωσε ότι ήταν το μεγαλύτερο συμβόλαιο εξαγωγών άμυνας και αεροπορίας στην ιστορία της Τουρκίας.

«Υπογράψαμε σύμβαση με το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας για την εξαγωγή και τη συνεργασία του Bayraktar Akinci (μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης)», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Οι επενδύσεις και η χρηματοδότηση από τον Κόλπο συνέβαλαν στην ανακούφιση της πίεσης στην οικονομία της Τουρκίας και στα συναλλαγματικά της αποθέματα από το 2021, όταν η Άγκυρα ξεκίνησε μια διπλωματική προσπάθεια για την αποκατάσταση των δεσμών με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Τουρκία βρισκόταν σε διαμάχη για χρόνια με τα δύο κράτη του Κόλπου σχετικά με την υποστήριξη της Άγκυρας στα ισλαμοφασιστικά κινήματα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη το 2018.

Όλα αυτά αποτελούν παρελθόν, καθώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, από πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις, έγινε παρίας.

Αναμένουμε να δούμε για πόσο ακόμα η συστοιχία τον Patriot θα παραμένει στην Σαουδική Αραβία…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This