Δευτέρα 17/5/2021

Νέες απειλές Ερντογάν: «Θα στείλουμε τους τρομοκράτες και τότε, Ευρώπη, θα κοιτάξεις να φροντίσεις τον εαυτό σου»

Νέα επίθεση εξαπέλυσε εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε την Ε.Ε. να μην απειλεί την Τουρκία, γιατί και… ξεχνάει ποια είναι η χώρα αυτή και δεν «σέβεται» το διεθνές δίκαιο. «Η Τουρκία έχει 4 εκατομμύρια πρόσφυγες», είπε και συνέχισε απειλώντας: «Έι, Ευρωπαϊκή Ένωση η Τουρκία δεν είναι οποιαδήποτε χώρα. Αυτό είναι ένα πράγμα που η Ευρώπη ξεχνάει καμιά φορά. Δεν μας δεσμεύουν οι διαπραγματεύσεις, ίσως διακόψουμε. Οι διαπραγματεύσεις μπορούν να τερματίσουν σε μια στιγμή».

Δείτε επίσης: Τουρκικό ΥΠΕΞ: Μάταια ελπίζει η Ευρώπη ότι θα παραιτηθούμε από τα δικαιώματά μας στην αν. Μεσόγειο

Στη συνέχεια ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στους κρατούμενους τζιχαντιστές, τονίζοντας πως «ήδη τους στέλνουμε και θα συνεχίσουμε». «Μην τολμάτε να μας απειλείτε, δεν δίνουμε σημασία. Σας είπα πριν, μπορεί να μας υποτιμάτε. Οι πόρτες θα ανοίξουν, οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους θα σταλούν. Τότε, Ευρώπη, θα μπορείς να φροντίσεις τον εαυτό σου. Μην εκφοβίζετε με τις εξελίξεις στην Κύπρο».

«Είμαστε εγγυητές στην Κύπρο. Έτσι και η Ελλάδα και η Αγγλία. Έχουμε δικαιώματα εδώ ως εγγυητές. Έχουμε δικαιώματα σε περιοχές που ονομάζονται αποκλειστικές οικονομικές ζώνες. Πρόκειται για δικαιώματα που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Στην ΑΟΖ μας έχουμε δικαιώματα, όμως ήρθαν χώρες χωρίς δικαιώματα και κάνουν έρευνες. Τους προσεγγίζουν με τη μέθοδο της καινοτομίας. Σε περιοχές εκτός ΑΟΖ τους. Όταν εμείς κάνουμε έρευνες, μιλούν για κυρώσεις και το 1959 μας απειλούσατε και το 1963 μας απειλούσατε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ