Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Στο βιβλίο Γκίνες – Δύο ηλικιωμένοι 106 και 105 ετών θα γιορτάσουν 80 χρόνια γάμου!

Με άθροισμα ηλικιών τα 211 χρόνια, ζευγάρι στο Οστιν του Τέξας αναδείχθηκε το πιο ηλικιωμένο εν ζωή ζευγάρι στον κόσμο, και μάλιστα με σφραγίδα του βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες. Ο Τζον Χέντερσον, 106 ετών, και η σύζυγός του Σαρλότ, 105 ετών, στις 15 Δεκεμβρίου θα γιορτάσουν 80 χρόνια γάμου! Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο του Τέξας το 1934, όπου η Σαρλότ σπούδαζε δασκάλα και ο Τζον ήταν παίκτης στην ομάδα ποδοσφαίρου.

Διαβάστε επίσης: Κρητικός γυμναστής μπήκε στο Γκίνες! Έκανε 44 κάμψεις πάνω σε… ιατρικές μπάλες!

Παντρεύτηκαν το 1939 και εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης που μάστιζε εκείνη την περίοδο τις ΗΠΑ ο μήνας του μέλιτός τους ήταν όλος κι όλος μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο έναντι επτά δολαρίων. Και οι δυο τους χαίρουν άκρας υγιείας, ενώ ο Τζον ασκείται καθημερινά. Πριν από δέκα χρόνια μετακόμισαν σε μια κοινότητα για ηλικιωμένους, στην οποία απολαμβάνουν την παρέα άλλων ανθρώπων, αλλά και τη φροντίδα εξειδικευμένου προσωπικού.

Διαβάστε επίσης: Αβοκάντο – γίγαντας, σε φάρμα της Χαβάης, κατέκτησε μια θέση στο Γκίνες

Ωστόσο ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας, τόσο της δικής τους όσο και του γάμου τους; «Να ζείτε με μέτρο και να είστε εγκάρδιοι απέναντι στον ή στη σύζυγό σας» συμβουλεύει ο Τζον.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ