Αυστραλία: Λύθηκε το μυστήριο γύρω από τον τεράστιο κύλινδρο που ξεβράστηκε σε παραλία;

Οι Αρχές αντιμετωπίζουν το αντικείμενο «ως επικίνδυνο» και η Αστυνομία ζήτησε να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας

Must Read

Τη δική του εκδοχή για το μυστήριο γύρω από τον τεράστιο κύλινδρο που εμφανίστηκε σε παραλία τις Αυστραλίας δίνει Ινδός αξιωματούχος, επιχειρώντας έτσι να καθησυχάσει τις Αρχές της χώρας.

Ο επικεφαλής της Διαστημικής Υπηρεσίας της Ινδίας αναφέρει ότι ο τεράστιος μεταλλικός κύλινδρος που ξεβράστηκε σε αυστραλιανή παραλία ήταν σίγουρα μέρος ενός πυραύλου, αλλά δεν είναι σίγουρο εάν είναι ινδικός ή όχι.

«Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι είναι δικό μας αν δεν το αναλύσουμε» δήλωσε ο S Somanath στο BBC.

Υπήρξαν διάφορα σενάρια για το αγνώστου προέλευσης αντικείμενο από τότε που ανακαλύφθηκε στην παραλία Green Head, περίπου 250 χιλιόμετρα βόρεια του Περθ στην Αυστραλία, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Κάποιοι, μάλιστα, ισχυρίστηκαν ότι μπορεί να προέρχεται από την τελευταία εκτόξευση της Ινδίας στο φεγγάρι, την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο, οι ειδικοί απέκλεισαν γρήγορα κάτι τέτοιο.

Το κυλινδρικό αντικείμενο, πλάτους περίπου 2,5 μέτρων και μήκους μεταξύ 2,5 με 3 μέτρα, έχει προκαλέσει μεγάλο ενθουσιασμό στους κατοίκους της παραλίας Green Head. Αρχικά, εικάστηκε ότι τα συντρίμμια θα μπορούσαν να είναι μέρος του MH370 –ενός αεροπλάνου που χάθηκε στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Αυστραλίας το 2014 με 239 επιβάτες.

Οι εμπειρογνώμονες της Αεροπορίας διευκρίνισαν ότι το αντικείμενο δεν θα μπορούσε να προέρχεται από εμπορικό αεροσκάφος και ότι πιθανώς επρόκειτο για δεξαμενή καυσίμου από πύραυλο, που είχε πέσει στον Ινδικό Ωκεανό σε κάποιο στάδιο.

Η Αυστραλιανή Διαστημική Υπηρεσία ανέφερε τότε ότι ήταν πιθανόν ο γιγάντιος κύλινδρος να είχε πέσει από «ξένο όχημα εκτόξευσης στο Διάστημα».

Αυτό οδήγησε σε εικασίες, σύμφωνα με τις οποίες το αντικείμενο ήταν μια δεξαμενή καυσίμου ενός PSLV –Polar Satellite Launch Vehicles- που χρησιμοποιεί τακτικά ο Ινδικός Οργανισμός Διαστημικής Έρευνας (Isro) για την εκτόξευση δορυφόρων στο Διάστημα.

Δεδομένου ότι ένα χρησιμοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή για να στείλει το διαστημόπλοιο Chandrayaan-3 σε τροχιά, οδήγησε σε εικασίες ότι τα συντρίμμια προήλθαν από αυτό, παρά τους ειδικούς οι οποίοι εξήγησαν ότι το αντικείμενο βρίσκονταν στο νερό επί τουλάχιστον μερικούς μήνες.

Ο Somanath, επικεφαλής της Isro, ανέφερε στο BBC ότι δεν υπάρχει «μυστήριο» σχετικά με το αντικείμενο, επιβεβαιώνοντας ότι «είναι μέρος κάποιου πυραύλου».

«Θα μπορούσε να είναι PSLV ή οποιοδήποτε άλλο και αν δεν το δούμε και το αναλύσουμε, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί» επισήμανε. Οι αυστραλιανές Αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Somanath, ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι «ορισμένα από τα μέρη του PSLV είναι γνωστό ότι έπεσαν στη θάλασσα πέρα ​​από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Αυστραλίας» και πρόσθεσε ότι το αντικείμενο «μπορεί να επέπλεε για μεγάλο χρονικό διάστημα και τελικά έφτασε στην ακτή».

Τόνισε, δε, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος που να σχετίζεται με τα συντρίμμια.

Οι Αρχές στην Αυστραλία, εντούτοις, δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν το αντικείμενο «ως επικίνδυνο» και η Αστυνομία ζήτησε από τους ανθρώπους να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας. Ορισμένοι ειδικοί επισήμαναν ότι θα μπορούσε να περιέχει τοξικά υλικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This