Λήξη συναγερμού στο Βερολίνο: Δεν ήταν λιοντάρι το άγριο ζώο που κυκλοφορούσε

Είχε προκληθεί μεγάλη αναστάτωση

Must Read

«Λήξη συναγερμού» σήμανε στο Βερολίνο στο οποίο είχε σημειωθεί μεγάλη αναστάτωση καθώς τη νύχτα της Πέμπτης εθεάθη μια λέαινα να κυκλοφορεί μέσα στην πόλη,μια είδηση που προκάλεσε δικαιολογημένη αναταραχή.

Ωστόσο, σήμερα οι αρχές… χαλάρωσαν καθώς μετά από τις έρευνες που κράτησαν μια ολόκληρη μέρα διαπιστώθηκε πως πιθανότατα το ζώο δεν είναι λέαινα αλλά ένα αγριογούρουνο!

Ο ίδιος ο δήμαρχος της πόλης Κλαϊνμάχνου, της περιοχής στο Βερολίνο που το ζώο είχε εντοπιστεί, δήλωσε ότι τελικά «δεν είναι λέαινα» αλλά πιθανότατα είναι αγριογούρουνο.

«Υποθέτω ότι δεν υπάρχει κίνδυνος στο Βερολίνο και στη γύρω περιοχή», είπε ο Μίκαελ Γκρούμπερτ, δήμαρχος αυτής της πόλης που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Βερολίνου, ανακοινώνοντας το τέλος της έρευνας.

Παράλληλα εξήγησε ότι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες εκτίμησαν, χρησιμοποιώντας ένα βίντεο που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ότι «πιθανότατα είναι αγριογούρουνο».

Τι συνέβη

Το ζώο που θεωρήθηκε ότι ήταν λέαινα εθεάθη τη νύχτα της Τετάρτης να κυκλοφορεί ελεύθερη σε περιοχή του νότιου Βερολίνου, όπου πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας επιχείρηση για τον εντοπισμό της.

Οι γερμανικές αρχές έλαβαν πληροφορίες από κατοίκους, ακόμη και βίντεο που δείχνουν το ζώο και ζήτησαν από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην αφήνουν τα ζώα τους σε εξωτερικούς χώρους.

Για τον εντοπισμό του θηλυκού λιονταριού κινητοποιήθηκαν εκτός από την αστυνομία, ειδικοί κτηνίατροι και κυνηγοί με πιστόλια ηρεμιστικών, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν επίσης δυο ελικόπτερα εφοδιασμένα με θερμικές κάμερες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αναζητούν το ζώο με μια μεγάλη ομάδα στο Kleinmachnow, το Stahnsdorf και το Teltow νότια του Βερολίνου.

Όπως ανέφερε η αρμόδια υπηρεσία του κρατιδίου, παραμένει ακόμα άγνωστο από πού διέφυγε το αιλουροειδές, ενώ δεν έχουν διαψευστεί οι αναφορές ότι η λέαινα έφαγε ένα αγριογούρουνο στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Daniel Kneip είπε στην εφημερίδα BILD: «Γύρω στα μεσάνυχτα, μάρτυρες είδαν ένα άγριο ζώο να σκοτώνει ένα αγριογούρουνο. Έχουμε επίσης βίντεο σχετικά με αυτό. Είναι λοιπόν λέαινα. Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να αμφιβάλλουμε για την αυθεντικότητά του».

Δείτε επίσης:

Πανικός στο Βερολίνο: Λιοντάρι κυκλοφορεί ελεύθερο στην πόλη!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This