Διεθνή ΜΜΕ για την πυρκαγιά στη Ρόδο: «Η μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα»

Φωτιά (...) έχουν πάρει τα social media πρακτορείων ειδήσεων όπως το BBC, το Reuters και το Γαλλικό, τα οποία καλύπτουν την όλη δραματική κατάσταση με τακτικές αναρτήσεις

Must Read

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν για έκτη συνεχή ημέρα τη Ρόδο, τη ναυαρχίδα του νησιωτικού τουρισμού στη χώρα μας, αποτελούν το κεντρικό θέμα συζήτησης πολλών διεθνών ΜΜΕ, με τα πρακτορεία ειδήσεων, ιδίως τα βρετανικά, ένεκα του μεγάλου πλήθους Βρετανών τουριστών που βρίσκονται στο νησί των ιπποτών, να καλύπτουν εκτενώς όλες τις εξελίξεις.

Διασώστες πραγματοποιούν στο τουριστικό νησί της Ρόδου «τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα» σε καιρό ειρήνης, καθώς για έκτη συνεχή ημέρα μαίνεται σφοδρή πυρκαγιά, αναφέρει «τηλεγράφημα» του Γαλλικού Πρακτορείου, επικαλούμενο εκπρόσωπο της ελληνικής αστυνομίας.

Από την πλευρά του, το Reuters μεταδίδει πως χιλιάδες άνθρωποι διανυκτέρευσαν χθες σε εξωτερικούς χώρους. «Πυροσβεστικές δυνάμεις, με την υποστήριξη εναέριων μέσων δίνουν μάχη σε τρία μέτωπα σήμερα, δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες για να αποτρέψουν αν εξαπλωθούν οι φλόγες σε ένα πυκνό δάσος ή απειλώντας περισσότερες κατοικημένες περιοχές», αναφέρεται σε άρθρο του πρακτορείου.

«Τουρίστες σε κατάσταση αβεβαιότητας καθώς πυρκαγιές εξαπλώνονται στο ελληνικό νησί» αναφέρει το BBC, το οποίο καλύπτει σε ζωντανή ροή στην ιστοσελίδα του την κατάσταση στο ελληνικό νησί, μεταφέροντας μαρτυρίες τουριστών. «Πυρκαγιές που εξαπλώνονται σε όλο το ελληνικό νησί της Ρόδου έχουν αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία, αφήνοντας πολλούς τουρίστες σε κατάσταση αβεβαιότητας. Πτήσεις ακυρώθηκαν προς το το νησί αφού οι παραθεριστές, συμπεριλαμβανομένων πολλών Βρετανών, χρειάστηκε να κοιμηθούν σε προσωρινά καταλύματα κατά τη διάρκεια της νύχτας…», αναφέρει μεταξύ άλλων το βρετανικό μέσο.

«30.000 άνθρωποι απομακρύνονται από τη Ρόδο», «η μεγαλύτερη επιχείρηση που έγινε ποτέ» στη χώρα, τονίζει η «Liberation», με το Associated Press να αναφέρει πως η ελληνική αστυνομία απομάκρυνε 16.000 ανθρώπους μέσω χερσαίων μέσων και 3.000 δια θαλάσσης, από 12 χωριά και πολλά ξενοδοχεία στο νησί, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

«Η Ελλάδα απομακρύνει χιλιάδες τουρίστες στη Ρόδο καθώς μαίνονται πυρκαγιές» είναι ο τίτλος στον ιστότοπο του CNN, ενώ το Sky News φιλοξενεί δήλωση Βρετανού τουρίστα, ο οποίος υποστήριξε πως «η απόδραση από τις πυρκαγιές στη Ρόδο ήταν σαν “το τέλος του κόσμου”».

Ξένοι τουρίστες ευχαριστούν τους κατοίκους της Ρόδου για τη βοήθειά τους

Την ίδια ώρα, τουρίστες που εξακολουθούν να βρίσκονται στη Ρόδο, εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους μέσα από τα social media προς τους κατοίκους του νησιού που στάθηκαν στο πλευρό τους, προσφέροντάς τους κάθε δυνατή βοήθεια.

Οπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώνουν, απλοί άνθρωποι  προσφέρουν όποια βοήθεια μπορούν, τιμώντας την έννοια της ελληνικής φιλοξενίας. «Οι ντόπιοι είχαν έτοιμο φαγητό, νερό και υπνόσακους» περιγράφει σε ανάρτησή του αναφερόμενος στη φροντίδα που δέχθηκε από τους ντόπιους ένας τουρίστας που αναγκάστηκε μαζί με δεκάδες άλλους να εγκαταλείψει το ξενοδοχείο του, όταν η πύρινη λαίλαπα πλησίαζε απειλητικά. «Ο ελληνικός λαός και οι εθελοντές φέρθηκαν θαυμάσια και μάλιστα ενώ βιώνουν τέτοια τραγωδία για τη χώρα τους», αναφέρει άλλος τουρίστας στο Twitter, περιγράφοντας τη συγκινητική συμπεριφορά των ντόπιων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This