Τετάρτη 16/6/2021

Μηχανή κρέατος «ρούφηξε» νεαρό εργάτη, στις Φιλιππίνες

Δεν ήξερε να δουλεύει το μηχάνημα

Ένας 18χρονος εργάτης σε εργοστάσιο λουκάνικων έχασε τη ζωή του το Σάββατο στις Φιλιππίνες, όταν τον «ρούφηξε» μια μηχανή ανάμειξης κρέατος. Ο Jomar Junco, εργαζόταν μόλις για δύο εβδομάδες στο εργοστάσιο στο Iloilo City, με την απειρία του να αποδεικνύεται μοιραία.

Το δυστύχημα έγινε γύρω στις 7:30 το πρωί, όταν το δεξί χέρι του νεαρού πιάστηκε στο μηχάνημα, σέρνοντάς τον μέσα. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο 18χρονος δεν γνώριζε πώς να δουλέψει το μηχάνημα, το οποίο έπρεπε να χειρίζεται ο συνεργάτης του Carl David Carlos.

Το ατύχημα συνέβη όταν ο Carl αποχώρησε για μια στιγμή και ο Jomar προσπάθησε να χειριστεί μόνος του τη μηχανή. Όταν ο συνεργάτης του και δάσκαλος επέστρεψε, είδε τα πόδια του Τζομάρ να βγαίνουν από το μηχάνημα και έσπευσε να τον βοηθήσει, αλλά ήταν, πλέον, πολύ αργά.

Πέθανε από ασφυξία

Αστυνομικοί κλήθηκαν στο σημείο και κατάφεραν να βγάλουν σχεδόν άθικτο το σώμα του άτυχου νεαρού από το μηχάνημα, εκτός από το χέρι του. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Ardee Porras, θεωρείται πως ο Τζόμαρ πέθανε από ασφυξία. «Το μηχάνημα δεν τον άλεσε, ήταν απλά κολλημένος», πρόσθεσε ο αστυνομικός, Mark Evan Salvo.

Η Αστυνομία ερευνά τον θάνατο στο εργοστάσιο αλλαντικών ως ατύχημα. Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, δήλωσε ότι η δουλειά του Junco ήταν να συσκευάζει προϊόντα στην τελική τους μορφή και ότι δουλειά του δεν θα έπρεπε να είναι η λειτουργία του μηχανήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ