Το… παράπονο του Πούτιν για τη ρωσο-ουκρανική σύρραξη

Ρίχνει το φταίξιμο σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ζελένσκι...

Must Read

Η Ρωσία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αλλά το Κίεβο αρνείται να συμμετάσχει σε αυτές, επανέλαβε σήμερα γεμάτος… παράπονο ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος προέβη σε αυτή του τη δήλωση, απαντώντας σε σχόλια του προέδρου της Επιτροπής Αφρικανικής Ένωσης, Μούσα Φάκι Μάχαματ, ο οποίος στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής Ρωσίας – Αφρικής, η οποία λαμβάνει χώρα στην Αγία Πετρούπολη, ανέφερε ότι η Αφρικανική Ένωση δίνει μεγάλη σημασία στην ακεραιότητα και την κυριαρχία κρατών, καθώς και στην ειρηνική διευθέτηση κρίσεων μέσω συμβιβασμού.

Συγκεκριμένα, επισημαίνοντας τη σημασία των διαπραγματεύσεων για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, ο Πούτιν δήλωσε ενώπιον των ηγετών αφρικανικών χωρών ότι «όλα τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται μέσω διαπραγματεύσεων, αλλά το πρόβλημα είναι ότι αρνούνται να διαπραγματευτούν μαζί μας».

Υποστηρίζοντας ότι ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος προκλήθηκε από απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι «η σύγκρουση βασίζεται στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που δημιουργούν απειλές για την ασφάλεια της Ρωσίας και αρνούνται να διαπραγματευτούν για την ισότητα σε θέματα ασφάλειας για όλους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Η Ουκρανία, ή μάλλον το σημερινό ουκρανικό καθεστώς, αρνείται επίσης να διαπραγματευτεί. Το έχουν ανακοινώσει επίσημα αυτό. Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει υπογράψει διάταγμα που απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό».

Το Κίεβο έχει δηλώσει επανειλημμένα πως δεν έτοιμο να εισέλθει σε διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, ενόσω η Ρωσία, 17 μήνες μετά την εισβολή της στη χώρα, έχει υπό τον έλεγχό της το ένα πέμπτο των ουκρανικών εδαφών. Από την πλευρά της, η Ρωσία έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι οι όποιες συνομιλίες πρέπει να λαμβάνουν υπ’ όψιν αυτές τις «νέες πραγματικότητες».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This