Οι 34 νεκροί και οι 111 τραυματίες «έφεραν» (ακόμα μία) κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Must Read

Άλλοι οχτώ άνθρωποι (οι 7 εκ των οποίων άμαχος πληθυσμός) σκοτώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία μέχρι τις 5.30 το πρωί, όταν και συμφωνήθηκε εκεχειρία, συνέχιζε να αποτελεί στόχο των σφοδρών ισραηλινών αεροπορικών πληγμάτων. Ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 34, ενώ το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα ανακοίνωσε ότι υπάρχουν και 111 τραυματίες!

Μάλιστα, οι οχτώ, που σκοτώθηκαν σήμερα ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας (ανάμεσά τους 5 παιδιά και 2 γυναίκες), που ξεκληρίστηκε κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας προτού τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και του παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ.

Από την πλευρά του, ο Ισλαμικός Τζιχάντ –μέχρι το πρωί και για όσο διήρκεσαν οι επιθέσεις εκατέρωθεν- είχε εξαπολύσει περισσότερες από 350 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

Οι Ισραηλινοί, από την άλλη, τόνιζαν πως τα πλήγματα ήταν στοχευμένα, καθώς επιδίωξή τους ήταν αποκλειστικά και μόνο η εξουδετέρωση της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης «Ισλαμική Τζιχάντ».

Μάλιστα, την Τρίτη το πρωί ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε επιχείρηση εναντίον του Μπάχα Αμπού αλ Άτα, διοικητή του Ισλαμικού Τζιχάντ, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ο ίδιος και η σύζυγός του.

Αμέσως μετά η παλαιστινιακή, ένοπλη οργάνωση εξαπέλυσε ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, το οποίο απάντησε με πολλές αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Τζιχάντ.

Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε τον Ισλαμικό Τζιχάντ ότι χρησιμοποιούσε αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες, για να προστατευθεί από τα πλήγματά του, γι’ αυτό και χάθηκαν γυναικόπαιδα…

Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Τελικά, με την παρέμβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που ζήτησε και τη συνδρομή της Αιγύπτου, η οποία ασκεί επιρροή στη Λωρίδα της Γάζας, συμφωνήθηκε κατάπαυση του πυρός.

Η συμφωνία τέθηκε σε εφαρμογή στις 05:30 το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας, όπως δήλωσαν στο AFP πηγή προσκείμενη στη διπλωματία της Αιγύπτου, που είχε αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο, και ανώτερο στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης «Ισλαμικός Τζιχάντ».

Από την πλευρά του, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να τηρήσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, εάν οι Παλαιστίνιοι μαχητές στη Λωρίδα της Γάζας σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον της επικράτειάς του, δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ισραέλ Κατς, διαψεύδοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου μετέβαλε την πολιτική της, όπως ζητούσε η παλαιστινιακή οργάνωση, προκειμένου να συμφωνηθεί εκεχειρία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This