ΗΠΑ: Αναβαθμίζεται ο -διορισμένος από τον Τραμπ- εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση του υιού Μπάιντεν

Άκυρη η συμφωνία του Χάντερ Μπάιντεν με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς

Must Read

Αναβαθμίζεται το καθεστώς της έρευνας του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τον Χάντερ Μπάιντεν, γιο του προέδρου Τζο Μπάιντεν, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μέρικ Γκάρλαντ, ανακοίνωσε σήμερα πως ο -διορισμένος από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ- εισαγγελέας David Weiss που ερευνά την υπόθεση, έλαβε το καθεστώς του «ειδικού συμβούλου».

«Λαμβάνοντας υπόψη το αίτημά του, καθώς και τις έκτακτες περιστάσεις που σχετίζονται με το θέμα αυτό, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι προς το δημόσιο συμφέρον να τον διορίσω ως ειδικό σύμβουλο», δήλωσε συγκεκριμένα ο Γκάρλαντ για τον εισαγγελέα στο Ντέλαγουερ, ο οποίος ήδη διερευνά τις οικονομικές και επιχειρηματικές συναλλαγές του γιου του προέδρου. Η εξέλιξη αυτή έρχεται κατά τη διάρκεια δύο ερευνών του υπουργείου για τον Ντόναλντ Τραμπ, τον πρώην πρόεδρο και κύριο αντίπαλο του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ενόψει των εκλογών του επόμενου έτους.

Προ ημερών, ο γιος του προέδρου συμφώνησε να δηλώσει ένοχος για κατηγορίες που αφορούν τα έτη 2014-19 και περιλαμβάνουν φορολογικά αδικήματα, χρήση ναρκωτικών ουσιών και οπλοκατοχή, σύμφωνα με το CNN. Η συμφωνία όμως δεν τον προστατεύει από ενδεχόμενες μελλοντικές ποινικές διώξεις.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Χάντερ Μπάιντεν δεν κατέβαλε φόρους για εισόδημα ύψους άνω του 1,5 εκατ. δολαρίων για τα έτη 2017-18, μολονότι όφειλε περισσότερα από 100.000 δολάρια, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Κατηγορήθηκε επίσης, σε μια άλλη υπόθεση, για παράνομη οπλοκατοχή, αν και ήταν εθισμένος και έκανε χρήση ελεγχόμενων ουσιών, κάτι το οποίο θεωρείται κακούργημα υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες.

Άκυρη η συμφωνία

Με βάση την αρχική συμφωνία του με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς του Ντέλαγουερ, ο υιός Μπάιντεν θα έκανε προδικαστικό διακανονισμό για αυτήν την κατηγορία, ώστε να μην του ασκηθεί δίωξη και να αποφύγει την καταδίκη ή τη φυλάκισή του. Οι δικηγόροι του τού είπαν σήμερα στο δικαστήριο ότι η συγκεκριμένη συμφωνία είναι «άκυρη».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούσαν επί χρόνια τον Χάντερ Μπάιντεν ότι εκμεταλλευόταν την πολιτική επιρροή του πατέρα του για προσωπικό όφελός στις επιχειρηματικές δραστηριότητές του στην Ουκρανία και την Κίνα. Ωστόσο, η έρευνα του εισαγγελέα Weiss δεν βρήκε αποδείξεις που να στηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This