Δευτέρα 21/6/2021

Μπορεί η Google να «ανεβοκατεβάζει» κυβερνήσεις στις ΗΠΑ; (video)

Οργανωμένη προσπάθεια από την Google υπονόμευσης της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ καταγγέλλει η ιστοσελίδα ερευνητικής δημοσιογραφίας «Project veritas», καθώς πλησιάζουν οι αμερικανικές εκλογές του 2020.

Σύμφωνα με βίντεο και έγγραφα από πληροφοριοδότη, ο οποίος είχε εισχωρήσει ως υπάλληλος στην Google, o κολοσσός του διαδικτύου παρεμβαίνει στα αποτελέσματα αναζήτησης και λογοκρίνει τις συντηρητικές απόψεις στο όνομα της «δικαιοσύνης».

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του Διαδικτύου έχει σχεδόν το μονοπώλιο στις αναζητήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και κατέχει τη δημοφιλέστερη τοποθεσία για κοινή χρήση βίντεο, το YouTube.

Οι ανησυχητικές πληροφορίες που έλαβαν οι συντηρητικοί ακτιβιστές δείχνουν ότι τα στελέχη της εταιρείας προσπαθούν να «αποτρέψουν μία επανεκλογή Τραμπ».

Η έκθεση της Δευτέρας περιλαμβάνει ένα βίντεο με την Τζεν Τζενάι, επικεφαλής του τμήματος «Υπεύθυνης Καινοτομίας» της Google, η οποία περιγράφει τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για την υπονόμευση του προέδρου των ΗΠΑ στις επικείμενες εκλογές του 2020.

Όπως αναφέρει η ίδια, η εταιρεία εργάζεται «εκπαιδεύοντας τους αλγορίθμους της», για να δουλέψουν με τρόπο που θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ το 2016!

Ως απόδειξη αυτού του αλγορίθμου, δόθηκε στη Veritas ένα στιγμιότυπο των προτάσεων που εμφανίζονται, όταν κάποιος ψάχνει για «μηνύματα Hillary Clinton» ή τις διάφορες προτάσεις αναζήτησης για το «Οι γυναίκες μπορούν» και «Οι άνδρες μπορούν».

Μεταξύ των δημιουργών που υπονομεύονται από τους αλγόριθμους του YouTube είναι εκείνοι που αυτοπροσδιορίζονται ως φιλελεύθεροι, αλλά συχνά επικρίνουν τις αντιλήψεις των Δημοκρατικών.

«Αυτό που έκανε το YouTube ήταν ότι άλλαξε τα αποτελέσματα της μηχανής των προτάσεων και προτείνει διαφορετικούς ιστοτόπους ειδήσεων από αυτούς που κάποιος θα περίμενε σύμφωνα με την αναζήτησή του», δήλωσε ο πληροφοριοδότης στη Veritas.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το Project Veritas έχει ήδη αισθανθεί την… οργή του YouTube, το οποίο διέγραψε το βίντεο που αποκαλύπτει την εσωτερική λογοκρισία σε μια άλλη εταιρία του διαδικτύου, το Pinterest. Υπήρξαν, επίσης, αναφορές ότι το Veritas έχει απαγορευτεί από την Reddit, μια δημοφιλή πλατφόρμα συζήτησης, αφού δημοσίευσε τις αποκαλύψεις για την Google.

Δείτε το βίντεο στα αγγλικά:

Insider Blows Whistle & Exec Reveals Google Plan to Prevent “Trump situation” in 2020 on Hidden Cam

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ