Φωτιές στη Χαβάη: Ο Μπάιντεν, η Όπρα, τα λέιζερ από το διάστημα και η SpaceX!

Τα απίθανα fake news για τον πύρινο όλεθρο στη Χαβάη

Must Read

Δεν έφτανε στους κατοίκους της Χαβάης η ανείπωτη τραγωδία με τις φονικές πυρκαγιές που έκαναν στάχτη ένα ολόκληρο νησί, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και τους «ψεκασμένους» του διαδικτύου, οι οποίοι με fake φωτογραφίες διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας. Από το «διαστημικό λέιζερ» μέχρι τα δέντρα «που δεν κάηκαν», οι συνωμοσιολόγοι ξεσάλωσαν, εμπλέκοντας την Οπρα Ουίνφρεϊ και τον Τζο Μπάιντεν.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Οπως αποκαλύπτει η «New York Post», οι θεωρίες που διαδόθηκαν στα social media μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας που εξαφάνισε το νησί Μάουι υποστηρίζουν ότι η «ελίτ», στην οποία συγκαταλέγουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τη μεγιστάνα της αμερικανικής τηλεόρασης, έβαλαν τις πυρκαγιές εσκεμμένα. Ισχυρίζονται ότι χρησιμοποίησαν δορυφόρο, ο οποίος εξαπέλυσε ακτίνα λέιζερ για να ανάψει τις πρώτες σπίθες, έτσι ώστε «να πετύχουν τους δικούς τους σκοτεινούς σκοπούς».

Φέρνουν μάλιστα ως «απόδειξη» φωτογραφίες που δείχνουν μια ακτίνα λέιζερ να χτυπάει το έδαφος, προκαλώντας καπνούς ή έκρηξη, σχολιάζοντας ότι αυτό έγινε στο Μάουι. Το δεύτερο επιχείρημά τους είναι ότι κάποια δέντρα δεν κάηκαν, παρόλο που γύρω τους αυτοκίνητα και άλλα δέντρα έχουν γίνει στάχτη.

Μόνο που οι ειδικοί, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, κατέρριψαν με ευκολία τους ισχυρισμούς. Οι φωτογραφίες με το «λέιζερ από το Διάστημα» αποδείχτηκαν κατασκευασμένες.

Στο… Οχάιο

Η πρώτη, που δείχνει καπνούς από το «χτύπημα» λέιζερ, τραβήχτηκε το 2018 στην Καλιφόρνια, κατά τη διάρκεια εκτόξευσης πυραύλου της SpaceX, και οι συνωμοσιολόγοι της κακιάς ώρας αφαίρεσαν με τη βοήθεια υπολογιστή τον πύραυλο για να βάλουν στη θέση του το λέιζερ. Η δεύτερη φωτογραφία, που δείχνει δήθεν έκρηξη από λέιζερ, τραβήχτηκε το 2018 στο Οχάιο, κατά τη διάρκεια ελεγχόμενης έκρηξης σε διυλιστήριο. Οσον αφορά τα «δέντρα που δεν κάηκαν», ο καθηγητής του Oregon State University, Christopher Dunn, εξήγησε ότι είναι «σύνηθες φαινόμενο» στις πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This