Βρετανική προειδοποίηση για βιαστές οδηγούς ταξί στην Κροατία!

Επείγουσα ταξιδιωτική οδηγία του Υπουργείου εξωτερικών προς τους Βρετανούς τουρίστες

Must Read

Οι Βρετανοί που ταξιδεύουν σε ένα από τα hotspot διακοπών στη Μεσόγειο προειδοποιούνται για βιαστές οδηγούς ταξί, αφού μια γυναίκα από το Ηνωμένο Βασίλειο φέρεται να δέχτηκε επίθεση από έναν οδηγό.

Συγκεκριμένα το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών (Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης, FCDO) εξέδωσε έκτακτες ταξιδιωτικές οδηγίες και συμβουλές για όσους κατευθύνονται στην Κροατία, μετά από «αναφορές για σεξουαλικές επιθέσεις σε ταξί ή Ubers».

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον δύο γυναίκες φέρεται να βιάστηκαν από οδηγούς ταξί στην παραλιακή πόλη του Σπλιτ τις τελευταίες εβδομάδες – συμπεριλαμβανομένης μιας που είναι βρετανικής υπηκοότητας.

Η επίθεση φέρεται να συνέβη στα τέλη Ιουλίου και αφορούσε έναν 23χρονο οδηγό ταξί  και μια συνομήλική του Βρετανίδα.

φωτογραφία αρχείου

Η κοπέλα είπε στην αστυνομία ότι η σεξουαλική επίθεση έγινε ενώ ήταν μεθυσμένη και ότι δεν συναίνεσε, ενώ ο οδηγός του ταξί επέμεινε ότι το σεξ ήταν συναινετικό. Η Βρετανίδα επέστρεψε στην πατρίδα της, ενώ ο κατηγορούμενος αναμένει τη δικη του.

Ακολούθως, μια 20χρονη Γαλλίδα ανέφερε μια άλλη επίθεση στην αστυνομία, επίσης στο Σπλιτ, περίπου μια εβδομάδα αργότερα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Vecernji και στις δύο περιπτώσεις, οι οδηγοί κλήθηκαν μέσω μιας εφαρμογής ταξί, αλλά οι οδηγοί ακύρωσαν τις κούρσες μόλις παρέλαβαν τις γυναίκες, ώστε να μην εντοπιστούν οι διαδρομές τους.

Η εφημερίδα Slobodna Dalmacija ανέφερε επίσης ότι μια άλλη Βρετανίδα, κατηγόρησε έναν οδηγό ταξί ότι τη βίασε στο Ντουμπρόβνικ τον Απρίλιο.

Η τοπική συντεχνία οδηγών ταξί στο Σπλιτ ζήτησε να γίνει αυστηρότερη η νομοθεσία για την αδειοδότηση ταξί μετά από τις αναφορές για επιθέσεις – και ισχυρισμούς ότι ταξί με πλαστές άδειες επιτίθενται τους τουρίστες.

Οι βρετανικές προειδοποιήσεις

Στην ιστοσελίδα του FCDO η ταξιδιωτική οδηγία-προειδοποίηση αναφορικά με την Κροατία αναγράφει τα εξής:

Από τη σελίδα του βρετανικού ΥΠΕΞ

«Επιθέσεις και σεξουαλικές επιθέσεις στα ταξί

Υπήρξαν αναφορές για σεξουαλικές επιθέσεις σε ταξί ή Ubers στην Κροατία. Για να μειώσετε τον κίνδυνο και να αποτρέψετε πιθανές επιθέσεις, μπορείτε:

  • Να τραβήξτε μια φωτογραφία από το εσωτερικό, όπου φαίνεται ο αριθμός του ταξί και να τη στείλετε σε έναν φίλο ή κάποιον άλλο
  • Να μοιραστείτε την κατάσταση της διαδρομής σας στην εφαρμογή Uber
  • Να τηλεφωνήσετε ενώ βρίσκεστε στο ταξί λέγοντας σε κάποιον ποιο ταξί είναι και πού πηγαίνετε».

*κεντρική φωτογραφία: αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This