Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Ο Ερντογάν προκαλεί ξανά: «Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην Κύπρο όπως παλιά»

Προκλητικός για μια ακόμα φορά εμφανίζεται ο Ερντογάν, καθώς σε μήνυμά του αναφέρει: «Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων και ειδικά επί των υδρογονανθράκων που έχουν εντοπιστεί στην ανατολική Μεσόγειο.

Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας με τον ίδιο τρόπο που εξαλείψαμε τις απειλές κατά της παρουσίας των Τουρκοκυπρίων στο παρελθόν» και συνεχίζει λέγοντας «Δυστυχώς, οι προσπάθειες να επιτευχθεί μια δίκαιη, βιώσιμη και διαρκής πολιτική λύση στο νησί δεν βρήκαν ανταπόκριση στο νότιο τμήμα της Κύπρου».

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Ευρώπη ότι δεν μπορεί να κάνει τους Τουρκοκύπριους «αιχμάλωτους» των Ελληνοκυπρίων.

«Κανείς, και ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει το δικαίωμα να μετατρέψει τον Τουρκοκύπριο σε αιχμάλωτο των ελληνοκυπριακών παιχνιδιών. Στο πλαίσιο των ιστορικών και συμβατικών υποχρεώσεών μας, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η σημαία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου να κυματίζει με υπερηφάνεια στις θάλασσες και τους αιθέρες, όπως και στην στεριά.

Ως μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια χώρα θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την εθνική μας υπόθεση, την Κύπρο και τους Τουρκοκύπριους», καταλήγει το μήνυμά του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ