Μητέρα τεσσάρων παιδιών έκρυβε για 38 χρόνια ότι ήταν τυφλή!

Must Read

Σχεδόν επί τέσσερις δεκαετίες μητέρα τεσσάρων παιδιών στη Βρετανία κατάφερε να κρύψει ακόμη και από τους γονείς της και τον σύζυγό της ότι πρακτικά ήταν τυφλή. Η 42χρονη Ζένα Κούπερ χρησιμοποίησε διάφορες στρατηγικές και εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο την όσφρηση, την αφή και τη μνήμη της για να κάνει τα πάντα, χωρίς να αφήνει περιθώριο σε κανέναν να καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Η Κούπερ από το Αμανσφόρντ της Νότιας Ουαλίας αποκάλυψε στην «Daily Mail» ότι επί 38 χρόνια όλοι γύρω της νόμιζαν ότι απλά είχε περιορισμένη όραση εξαιτίας του συνδρόμου Μάρφαν από το οποίο πάσχει (μια γενετική πάθηση που, μεταξύ άλλων, επηρεάζει και την όραση), με το οποίο διαγνώστηκε σε ηλικία τεσσάρων ετών. Αυτό που ντρεπόταν να τους πει ήταν ότι λίγο καιρό μετά τη διάγνωση και παρόλο που φορούσε γυαλιά με τεράστιους φακούς, έβλεπε μόνο σκιές, ενώ για να διαβάσει έπρεπε να κολλήσει τα βιβλία στη μύτη της.

Για να φέρεται «φυσιολογικά» άρχισε να αναγνωρίζει τους ανθρώπους από τη μυρωδιά ή το ύψος τους και απομνημόνευε διαδρομές με κάθε λεπτομέρεια. Μετρούσε βήματα για να ξέρει πού να στρίψει και θυμόταν πού υπήρχαν βαθουλώματα στο πάτωμα και λακκούβες στον δρόμο. Παράλληλα ανέπτυξε ακουστική μνήμη, καθώς συνδύαζε ανθρώπους και αντικείμενα με ήχους. Κατάφερε να πάρει πτυχίο και μάστερ ψυχολογίας, να πιάσει δουλειά ως σχολική σύμβουλός και να παντρευτεί αποκτώντας τέσσερα παιδιά, τα οποία μεγαλώνει μόνη της μετά το διαζύγιό της, χωρίς κανείς να καταλάβει ότι ήταν τυφλή!

Το πρόβλημά της αποκαλύφτηκε πριν από τέσσερα χρόνια, όταν στο σχολείο όπου εργάζεται μπέρδεψε έναν μαθητή με άλλον, διότι είχαν το ίδιο ύψος και παρόμοια φωνή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This