Τρόμος στην Κίνα για τον τυφώνα Σάολα – Συναγερμός για ριπές ανέμου 220 χλμ.

Must Read

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στο Χονγκ Κονγκ, την Σεντζέν και άλλες μεγάλες πόλεις της νότιας Κίνας, κλείστηκαν στα σπίτια τους σήμερα εν αναμονή του «σούπερ τυφώνα» Σάολα, για τον οποίο οι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να είναι ο ισχυρότερος που θα πλήξει την περιοχή εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχεδόν 1 εκατ. άνθρωποι απομακρύνθηκαν ήδη από τις εστίες τους, εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ η έναρξη της σχολικής χρονιάς αναβλήθηκε στο Χονγκ Κονγκ, όπου οι άνεμοι ξερίζωσαν δεκάδες δέντρα στους έρημους δρόμους.

«Ο τυφώνας Σάολα μπορεί να εξελιχθεί στον ισχυρότερο τυφώνα που έχει πλήξει το Δέλτα του ποταμού Τσου («Μαργαριταρένιος ποταμός») από το 1949, ανέφερε το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo. Η περιοχή αυτή περιλαμβάνει πολλές μεγάλες πόλεις, όπως το Χονγκ Κονγκ, την Καντόνα, την Σεντζέν και το Μακάο.

Στο Χονγκ Κονγκ, που ενδέχεται να δεχτεί το σφοδρότερο πλήγμα, οι Αρχές έθεσαν το επίπεδο συναγερμού στην βαθμίδα Τ10, την υψηλότερη, κάτι που έχει συμβεί μόνο 16 φορές μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αναμένουν ότι οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 118 χιλιόμετρα την ώρα, με ριπές που μπορεί να ξεπερνούν και τα 220 χλμ./ώρα.

«Μην βγαίνετε έξω, μην πλησιάζετε σε παράθυρα και εξωτερικές πόρτες. Φροντίστε να βρείτε καταφύγιο» προειδοποίησε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας.

Γύρω στις 18:00 (ώρα Ελλάδος, 23:00 τοπική ώρα) ο τυφώνας απείχε 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης.

Οι δρόμοι στο Χονγκ Κονγκ ήταν έρημοι σήμερα, εκτός από λιγοστούς κατοίκους που βγήκαν να κάνουν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Μια γυναίκα, η κυρία Λι, που συνοδευόταν από την εγγονή της, είπε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε σωστά να αναβάλει την έναρξη της σχολικής χρονιάς. «Καλύτερα να περιμένουμε να τελειώσει όλο αυτό προτού να στείλουμε τα παιδιά στο σχολείο» τόνισε.

Στις βιτρίνες των καταστημάτων και τα παράθυρα των σπιτιών είχαν τοποθετηθεί ειδικές ταινίες, για να μην σπάσουν. Σακιά με άμμο έκλειναν τις εισόδους σε κτήρια γραφείων κοντά στο λιμάνι Βικτόρια, ώστε να μην διεισδύσει μέσα το νερό.

Περισσότερες από 300 πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ ενώ και το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι διακόπτει την συνεδρίασή του για λόγους ασφαλείας.

Στην ηπειρωτική Κίνα, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, 780.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από ζώνες υψηλού κινδύνου και ματαιώθηκαν όλα τα δρομολόγια των τρένων μέχρι το βράδυ του Σαββάτου. Περίπου 100.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στην επαρχία Φουτζιάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This