Καμπάνες «πολέμου» για την Παναγία των Παρισίων: Διαφωνούν για το νέο κωδωνοστάσιο!

Must Read

Διαμάχη έχει ξεσπάσει στη Γαλλία σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών της Παναγίας των Παρισίων, και, πιο συγκεκριμένα, για το αν το νέο κωδωνοστάσιο πρέπει να είναι μοντέρνο ή μεσαιωνικό!

Πρωταγωνιστές ο στρατηγός Ζαν-Λουί Γκεοργκελέν, ο οποίος επιβλέπει την αναστήλωση του ναού, και ο αρχιτέκτων Φιλίπ Βιλνέβ, ο οποίος έχει αναλάβει το πενταετές σχέδιο ανοικοδόμησης.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος διόρισε τον Γκεοργκελέν να διευθύνει το έργο, έχει ορίσει μια πενταετή προθεσμία για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο! Σχεδιάζουν να φτιάξουν πισίνα στη στέγη της… Παναγίας των Παρισίων!

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι αυτός ο στόχος μπορεί να είναι υπερβολικά φιλόδοξος, ενώ ο Βιλνέβ έχει πει στο παρελθόν ότι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό, είναι το τμήμα που κατέρρευσε να αποτελεί αντίγραφο εκείνου που κάηκε.

Όμως, τόσο ο πρόεδρος Μακρόν, όσο και ο στρατηγός έχουν σαν όνειρο ο θόλος του ναού να μην είναι σαν τον αρχικό πριν από τη φωτιά, αλλά να είναι λίγο πιο φουτουριστικός και να δείχνει το μέλλον.

Ωστόσο, ο Βιλνέβ, όταν ανέλαβε, είχε θέσει ως βασική προϋπόθεση όλα να γίνουν όπως ήταν πριν.

Ο «πόλεμος» ξέσπασε σε συνεδρίαση της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, με τον στρατηγό να λέει χαρακτηριστικά: «Όσο για τον επικεφαλής αρχιτέκτονα, έχω ήδη εξηγήσει ότι θα πρέπει να βουλώσει το στόμα του»! Η τελική απόφαση αναμένεται εντός του 2021.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This