Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν: Συμφωνία για τα σιτηρά αλλά και Συρία – Λιβύη στο τραπέζι

Must Read

Οι διαπραγματεύσεις στο Σότσι μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν ξεκίνησαν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το κύριο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ τους θα επικεντρωθεί γύρω από μια νέα συμφωνία σιτηρών.

Επιπλέον, αναμένεται ότι ο Πούτιν και ο Ερντογάν θα συζητήσουν την πιθανή ανταλλαγή Ουκρανών και Ρώσων αιχμαλώτων.

Αυτό όμως είναι μόνο το προσκήνιο.

Στο παρασκήνιο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Ερντογάν θα θέσει θέμα για τη Λιβύη, έπειτα από τις πληροφορίες ότι ο Πούτιν έστειλε στον Χαφτάρ τα αναβαθμισμένα συστήματα anti drone, τα οποία έχουν διαλύσει κυριολεκτικά τα τούρκικα Μπαϊρακτάρ στο πεδίο της μάχης. Πρόκειται δηλαδή για συστήματα δοκιμασμένα στο πεδίο.

Η προσθήκη αυτή για τις δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης που αντιμάχονται την πραξικοπηματική κυβέρνηση της Τουρκίας, είναι υψίστης σημασίας. Η προηγούμενη προσπάθεια για επέλαση των δυνάμεων της Βεγγάζης στην Τρίπολη, ανακόπηκε από τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, για τα οποία ο στρατός του Χαφτάρ δεν είχε αντίδοτο. Η εξέλιξη αυτή λοιπόν προβληματίζει σοβαρά τον Ερντογάν, ο οποίος βλέπει την εξέγερση κατά των Τούρκων εισβολέων να γενικεύεται σε όλη την Λιβύη.

Επίσης, ο Ερντογάν θα θέσει στον Πούτιν επιτακτικά το θέμα της Συρίας. Τους τελευταίους μήνες, η ρωσική πολεμική αεροπορία σε συνδυασμό με τον στρατό της Συρίας, έχει εξαπολύσει τις σφοδρότερες επιθέσεις κατά θέσεων ισλαμιστών τρομοκρατών που υποστηρίζονται από την Τουρκία, από την αρχή της τουρκικής εισβολής. Το γεγονός αυτό προβληματίζει επίσης τον Ερντογάν, ο οποίος θέλει οπωσδήποτε να διατηρήσει την βόρεια Συρία υπό τον έλεγχο του.

Τα δύο τελευταία θέματα όμως είναι επόμενο, θα συζητηθούν πίσω από κλειστές πόρτες, με τον Ερντογάν να εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι έχει εξασφαλίσει τα νότια σύνορα του Πούτιν, παρότι η Τουρκία είναι κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This