Τετάρτη 23/6/2021

Νέο αεροπορικό χτύπημα κατά των Κούρδων του βόρειου Ιράκ

Εννέα Κούρδους μαχητές του ΠΚΚ (ΡΚΚ) εξουδετέρωσαν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στο βόρειο Ιράκ τις δύο τελευταίες μέρες (πέντε σήμερα και τέσσερις χθες), όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Στο Twitter, το Υπουργείο ανέφερε ότι οι «τρομοκράτες» εξουδετερώθηκαν σε συντονισμό με τη συνεχιζόμενη αντιτρομοκρατική επιδρομή της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο «Ανατολή», οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν συχνά τη λέξη «εξουδετερώθηκαν» χωρίς να προσδιορίζουν αν οι φερόμενοι ως τρομοκράτες παραδόθηκαν, σκοτώθηκαν ή πιάστηκαν αιχμάλωτοι.

Σημειώνεται, πάντως, πως εξαιτίας των αεροπορικών επιδρομών καταστράφηκαν και οι αποθήκες πυρομαχικών και τα καταφύγια που χρησιμοποιούσε η «τρομοκρατική ομάδα».

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία ξεκίνησε περίπου πριν ένα μήνα (στις 27 Μαΐου) την επιχείρηση «Ντέιβιντ» κατά του ΡΚΚ στην περιοχή Χακούρκ του βόρειου Ιράκ και μέχρι σήμερα η συνεχιζόμενη επίθεση έχει εξουδετερώσει 58 στόχους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ