Υπέροχη Kim Kardashian: Έκκληση για την σωτηρία της Αρμενίας από τη νέα γενοκτονία του Αζερμπαϊτζάν

Must Read

Μακάρι να την αντέγραφαν και κάποιες δικές μας celebrities, που στην πρώτη ευκαιρία πηγαίνουν και τα αρπάζουν από την Τουρκία, πουλώντας την ίδια την πατρίδα τους, την ίδια την ιστορία τους.

Η μεγαλύτερη ινφλουένσερ στον κόσμο, για άλλη μια φορά παρεμβαίνει για να υπερασπιστεί την πατρίδα και το έθνος της. Είναι η ίδια γυναίκα, που πλήρωσε από την τσέπη της ολοσελίδες καταχωρήσεις στις μεγαλύτερες εφημερίδες των ΗΠΑ, για την γενοκτονία των Αρμενίων και την αναγκαιότητα της αναγνώρισης της. Κάτι που δυστυχώς, δεν έκανε ποτέ κανένας από τους «ζάπλουτους» συμπατριώτες μας.

Διαβάστε τη νέα παρέμβαση της Kim Kardashian προς τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν:

Είμαστε Αρμένιοι. Είμαστε απόγονοι επιζώντων της Γενοκτονίας των Αρμενίων και δεν θέλουμε να μιλήσουμε για αναγνώριση ή ανάμνηση μιας ακόμη γενοκτονίας στο μέλλον.

Από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, το Αζερμπαϊτζάν έχει αποκλείσει τη μοναδική γραμμή σωτηρίας μεταξύ των αυτόχθονων χριστιανών Αρμενίων του Αρτσάχ (γνωστό και ως Ναγκόρνο-Καραμπάχ) και του υπόλοιπου κόσμου. Για πολλά χρόνια, εξαρτώνται από τη μεταφορά τροφίμων, ιατρικών προμηθειών και ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω του Διαδρόμου του Λατσίν. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει καταστήσει το Αζερμπαϊτζάν μια φαινομενικά πιο ευνοϊκή εναλλακτική λύση στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο για ορισμένες χώρες. Ωστόσο, αυτή η εξάρτηση ενθάρρυνε την αυταρχική κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν να χρησιμοποιήσει την πείνα ως όπλο κατά του αρμενικού πληθυσμού στην περιοχή. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για σκέψεις, προσευχές ή ανησυχίες.

Ο απρόκλητης πόλεμος του 2020, μετά την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν κατά των Αρμενίων στο Αρτσάχ, δεν έχει τελειώσει ποτέ στο μυαλό των Αρμενίων σε όλο τον κόσμο. Παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, οι επιθέσεις εναντίον Αρμενίων στρατιωτών ήταν συνεχείς και χωρίς επιπτώσεις. Αρμενοφοβικές πολιτικές έχουν σχεδιαστεί και προωθηθεί ευρέως από την αζερική κυβέρνηση και άλλους. Η περιφερειακή ειρήνη δεν πρέπει να περιλαμβάνει τη θυσία της κυριαρχίας των Αρμενίων στο Αρτσάχ, αλλά ανεξάρτητα από το τι πιστεύει κάποιος για τη γνώμη μας, είναι σαφές ότι αυτός ο ανελέητος αποκλεισμός έχει ξεπεράσει όλες τις κόκκινες γραμμές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ανθρωπιστικού δικαίου. Ο αποκλεισμός ομάδων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC), και η ρητορική μίσους που συνοδεύει τον αποκλεισμό είναι σημάδια γενοκτονικής πρόθεσης.

 

Η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν και οι σύμμαχοί του ισχυρίζονται ότι υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές που πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Η χρήση ξεχωριστής διόδου ελεγχόμενης από το Αζερμπαϊτζάν για την περιστασιακή παράδοση προμηθειών είναι στην καλύτερη περίπτωση ανειλικρινής. Το πιθανότερο είναι ότι θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους για τους Αρμένιους και τους Χριστιανούς στο Αρτσάχ. Στην αρχή αυτής της κρίσης, ζούσαν στη δημοκρατία περίπου 120.000 Αρμένιοι, συμπεριλαμβανομένων 30.000 παιδιών. Δυστυχώς, λόγω της πείνας και της αδυναμίας λήψης της κατάλληλης ιατρικής περίθαλψης, έχει ήδη σημειωθεί μια σημαντική και τραγική μείωση πληθυσμού  που θα επιδεινωθεί μόνο χωρίς άμεση δράση. Για όσους επιβιώσουν, το τραύμα θα είναι μόνιμο. Ενώ υπήρχε μια ανειλικρινής προσπάθεια να παρουσιαστεί ο αποκλεισμός ως ένας αποκλεισμός που σχετίζεται με περιβαλλοντικές ανησυχίες, οι Αρμένιοι και οι διεθνείς παρατηρητές γνώριζαν ότι η επιθυμία ήταν να γίνει το Αρτσάχ τόσο ακατοίκητο ώστε οι άνθρωποι είτε να πέθαιναν είτε να συμφωνήσουν να φύγουν.

Εν τω μεταξύ, οι υποστηρικτές αυτής της γενοκτονίας μέσω της πείνας χρησιμοποιούν συντονισμένες εκστρατείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσποιηθούν ότι δεν λαμβάνει χώρα αποκλεισμός. Αυτή η δυστοπική προπαγάνδα μπορεί να είναι παράλογη για όσους γνωρίζουν, αλλά οι υπερασπιστές αυτών των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προσπαθούν να εξαπατήσουν τους ανθρώπους για τις αληθινές τους προθέσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This