Επίθεση στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο από τον αρχιτέκτονα του τουρκο-λιβυκού μνημονίου

Απαιτεί να τον «μαζέψει» εισαγγελέας

Must Read

Λίγες μέρες πριν την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, νέα πρόκληση κατά της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας έρχεται από τους γείτονες, έχοντας βάλει για ακόμη μια φορά στο στόχαστρό τους τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο απόστρατος ναύαρχος και αρχιτέκτονας του τουρκο-λιβυκού μνημονίου, που κατηγόρησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για… αντι-τουρκικές δηλώσεις και ενέργειες, δηλώνοντας μάλιστα «δεν υπάρχει εισαγγελέας που να αγαπά την πατρίδα και το έθνος του;»!

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Τούρκος απόστρατος στρατιωτικός: «Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Έλληνας Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης ταξίδεψε στο Μπαχρέιν. Εκεί πραγματοποιήθηκε μια διαθρησκειακή σύνοδος κορυφής. Κοιτάξτε τι γράφει στο πίσω μέρος, έχει τον τίτλο “Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης και Νέας Ρώμης”. Αυτός δεν είναι πολίτης της Τουρκίας; Γιατί δεν λογοδοτεί; Σε μια από τις συνεντεύξεις του, είχε πει ότι αισθάνεται ότι τον σταυρώνουν στην Τουρκία. Συναντιέται με τον Μπάιντεν. Διατίθεται ελληνικό κρατικό αεροσκάφος. Ο Έλληνας πρέσβης τον υποδέχεται. Δεν θα ρωτήσουν οι αρμόδιοι θεσμοί του κράτους τι κάνεις με αυτόν τον άνθρωπο; Θα το έκαναν, αλλά τίποτα δεν ρωτάνε αυτόν τον άνθρωπο. Δεν υπάρχει εισαγγελέας που να αγαπάει την πατρίδα και το έθνος του;».

Οι γείτονες έχουν ενοχληθεί από την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Εσθονία και Φινλανδία, επειδή έγινε δεκτός με τον όρο «Οικουμενικός» και επειδή η Εσθονή πρωθυπουργός Kaja Kallas αναφέρθηκε σε «Κωνσταντινούπολη» και όχι «Ιστανμπούλ», σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία δεν αποδέχεται τον όρο «Οικουμενικός» για τον Πατριάρχη και μάλιστα η Περιφερειακή Διοίκηση Φατίχ (στην οποία υπάγεται το Φανάρι) στις 15 Αυγούστου 2022 είχε εκδώσει μέχρι και ανακοίνωση για το θέμα, αναφέροντας: «Ο ισχυρισμός της “οικουμενικότητας” του Ρωμαίικου Πατριαρχείου του Φαναρίου, το οποίο γίνεται δεκτό ως θρησκευτική οργάνωση που υπάγεται στην Περιφερειακή Διοίκηση Fatih στα πρακτικά της Συνθήκης της Λωζάνης και στις δικαστικές αποφάσεις, είναι νομικά ανυπόστατος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This