Η Apple σπεύδει να αναβαθμίσει το λογισμικό του iPhone 12 μετά τις απειλές της Γαλλίας

Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας αμφισβητεί τα γαλλικά ευρήματα για την ακτινοβολία των smartphones της

Must Read

Mια επικαιροποίηση του λογισμικού του iPhone 12 ανακοίνωσε πως θα εκδώσει η Apple ειδικά για τους Γάλλους, προκειμένου να διευθετήσει μια διένεξη με τη αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Γαλλίας, η οποία έδωσε εντολή να ανασταλούν οι πωλήσεις του συγκεκριμένου μοντέλου smartphone στη χώρα, επειδή παραβιάζει τα όρια έκθεσης των χρηστών του σε ανθυγιεινή ακτινοβολία.

Η γαλλική κυβέρνηση καλωσόρισε την συγκεκριμένη κίνηση και δήλωσε πως η επικαιροποίηση του λογισμικού θα δοκιμασθεί άμεσα και, αν όλα πάνε καλά, θα επιτρέψει την επανεκκίνηση των πωλήσεων του μοντέλου που είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 2020. Την είδηση καλωσόρισε μεν και το Βέλγιο, το οποίο χθες, Πέμπτη 14/9, ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει ενδεχόμενους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με το iPhone 12 μετά την αναστολή των πωλήσεών του από τη Γαλλία, όμως δήλωσε πως θα συνεχίσει τη δική του επανεξέταση του συγκεκριμένου αλλά και άλλων μοντέλων.

«Θα εκδώσουμε μια επικαιροποίηση λογισμικού για χρήστες στη Γαλλία, για να καλύψουμε το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται από τη γαλλική ρυθμιστική αρχή. Προσδοκούμε το iPhone 12 να συνεχίσει να είναι διαθέσιμο στη Γαλλία», ανέφερε σε δήλωσή της η Apple. Ωστόσο, η εταιρεία συνέχισε να αμφισβητεί τα γαλλικά ευρήματα για την ακτινοβολία, υποστηρίζοντας πως το iPhone έχει πιστοποιηθεί από πολλούς διεθνείς οργανισμούς ότι συμβαδίζει με τις παγκόσμιες προδιαγραφές.

Ειδικοί της βιομηχανίας λένε πως δεν υπήρξαν κίνδυνοι για την ασφάλεια των χρηστών, επειδή τα όρια, που τίθενται από τις ρυθμιστικές αρχές και αφορούν τον κίνδυνο εγκαυμάτων ή καρδιακής προσβολής από την ακτινοβολία του τηλεφώνου, ορίζονται πολύ κάτω από τα επίπεδα για τα οποία οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει πως προκαλούν βλάβη. «Υποψιάζομαι πως το όλο επεισόδιο θα ξεχαστεί γρήγορα», λέει ο Μπεν Γουντ, επικεφαλής αναλυτής στη CCS Insight, υπογραμμίζοντας πως το iPhone 12 είναι ένα παλιό μοντέλο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This