Η Γαλλία απαγορεύει τις πωλήσεις του iPhone 12 λόγω ακτινοβολίας!

Ο υπουργός Ψηφιακής Οικονομίας της χώρας είναι πανέτοιμος να ανακαλέσει και όσες συσκευές του συγκεκριμένου μοντέλου έχουν ήδη πωληθεί στη Γαλλία

Must Read

Την ημέρα της επίσημης παρουσίασης του iPhone 15 από την Apple επέλεξε η Γαλλία να ανακοινώσει πως θα απαγορεύσει άμεσα τις πωλήσεις του μοντέλου iPhone 12, καθώς η ακτινοβολία που εκπέμπουν οι εν λόγω συσκευές υπερβαίνει το επιτρεπόμενο όριο.

Αυτό δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Ψηφιακής Οικονομίας Jean-Noel Barrot στην εφημερίδα «Le Parisien», σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα, Τρίτη 12/9.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός, ο γαλλικός οργανισμός παρακολούθησης της ακτινοβολίας ANFR ενημέρωσε την Apple για την απόφασή του να απαγορεύσει τις πωλήσεις του iPhone 12, αφού πραγματοποίησε δοκιμές που έδειξαν ότι ο ειδικός ρυθμός απορρόφησης (SAR) του smartphone ήταν ελαφρώς υψηλότερος από τον νομικά επιτρεπόμενο.

Ο Barrot δήλωσε, επίσης, ότι μια ενημέρωση λογισμικού θα ήταν, ενδεχομένως, αρκετή για να διορθώσει τα προβλήματα ακτινοβολίας που συνδέονται με το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο η αμερικανική εταιρεία πουλάει από το 2020. «Η Apple καλείται να απαντήσει εντός δύο εβδομάδων», είπε, προσθέτοντας πως «εάν δεν το πράξει, είμαι έτοιμος να διατάξω την ανάκληση όλων των iPhone 12 που κυκλοφορούν (στη χώρα). Ο κανόνας είναι ο ίδιος για όλους, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών κολοσσών».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει όρια ασφαλείας για τις τιμές SAR που συνδέονται με την έκθεση σε κινητά τηλέφωνα, οι οποίες θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες. Ο γαλλικός εποπτικός φορέας πρόκειται να διαβιβάσει τα πορίσματά του στις ρυθμιστικές αρχές άλλων κρατών μελών της Ε.Ε. «Από πρακτική άποψη, η απόφαση αυτή θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα “χιονοστιβάδας”», κατέληξε ο Barrot.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This