Εκτός νόμου στη Βρετανία τα σκυλιά της αμερικανικής ράτσας XL Bully!

Σκυλιά της συγκεκριμένης ράτσας κατηγορούνται για σειρά επιθέσεων σε βρετανούς πολίτες τις τελευταίες ημέρες, μία εκ των οποίων υπήρξε θανατηφόρα

Must Read

Στην απαγόρευση των σκυλιών ράτσας XL Bully προχωρά η βρετανική κυβέρνηση, μετά από σειρά επιθέσεων σε ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες, εκ των οποίων η μία υπήρξε θανατηφόρα.

Την συγκεκριμένη απόφαση ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, ο οποιός και δεσμεύτηκε να απαγορεύσει τα σκυλιά της αμερικανικής αυτής ράτσας μέχρι το τέλος του έτους. Ο ίδιος είχε αναθέσει σε ειδικούς να καθορίσουν τη ράτσα των σκύλων πίσω από μια σειρά πρόσφατων επιθέσεων σε πολίτες, με σκοπό αυτές οι ράτσες να τεθούν εκτός νόμου, σύμφωνα με τον νόμο περί επικίνδυνων σκύλων.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση ανακοινώθηκε αφότου η Υπηρεσία Ασθενοφόρων στα Δυτικά Μίντλαντς στην Αγγλία, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι ένας άνδρας πέθανε μετά από επίθεση δύο σκυλιών. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν χθες Πέμπτη, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, για να αναφέρουν ότι ένας άνδρας υπέκυψε στα -θανατηφόρα τελικά- τραύματά του.

Επιπλέον, βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει ένα 10χρονο αγόρι να δέχεται σήμερα επίθεση από ένα σκύλο, ενώ έπαιζε έξω από το σπίτι του. Πέρασαν δύο λεπτά πριν ο σκύλος αφήσει, τελικά, τον 10χρονο που μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, προκειμένου να εγχειριστεί για τραύματα στα πόδια και τα χέρια του.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η ράτσα XL Bully είναι υπεύθυνη για το 50% των επιθέσεων σε ανθρώπους και σκυλιά στη χώρα, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτήν τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις παράνομες ράτσες σκύλων: το Pit Bull terrier, το Japanese Tosa, το Dogo Argentino και το Fila Brasileiro. Μετά την σημερινή απόφαση της κυβέρνησης, στην λίστα θα μπαίνει, πλέον, και το αμερικανικό XL Bully.

Με βάση τη σχετική νομοθεσία, απαγορεύεται η ιδιοκτησία, αναπαραγωγή, πώληση και ανταλλαγή, καθώς και η διαφήμιση για πώληση αυτών των σκυλιών, καθώς θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, επειδή αρχικά είχαν εκτραφεί για την ικανότητα τους να μάχονται.

Από την άλλη πλευρά, φιλοζωικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση ράτσας σκύλων είναι λανθασμένη προσέγγιση και ζητούν να μπουν αυστηρά μέτρα και κανόνες στους ιδιοκτήτες για την εκπαίδευση των σκύλων τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This