Βρυξέλλες: Εγκαινιάστηκε το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού

Must Read

Eγκαινιάστηκε στις Βρυξέλλες στο Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού (EHF).

Ο επικεφαλής του EHF και Πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Βρυξελλών, Φίλιππος Κοτσαρίδης, τόνισε: «Η δημιουργία του ιδρύματος στις Βρυξέλλες είναι αποτέλεσμα σκέψης και δράσης Ελλήνων της Ομογένειας με σκοπό τη διατήρηση, τη διαφύλαξη και διάσωση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού. Το όραμά μας είναι, ενωμένοι, να καταφέρουμε τα μέγιστα στους τομείς της επιστήμης, του πολιτισμού, της οικονομίας και της πολιτικής, προς όφελος της ελληνικής ομογένειας της Ευρώπης» προσέθεσε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι σκοπός «είναι να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της ελληνικής επικράτειας και των ομογενών δηλώνοντας παράλληλα την ηχηρή θέση της ελληνικής διασποράς στην προσπάθεια ανάδειξης του πολιτισμού και της γλώσσας μας».

Πώς δημιουργήθηκε η ιδέα

Εμπνευστές της ιδέας για μία πανευρωπαϊκή συνεργασία είναι Ελληνες ομογενείς με γνώση των θεμάτων που απασχολούν τον απόδημο Ελληνισμό, μέσα από πολυετή εμπειρία που αποκόμισαν από εθελοντική ενασχόληση με τα κοινά, αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Το EHF συστάθηκε για να ενώσει την Ελληνική διασπορά και να βοηθήσει στην ενίσχυση και την εδραίωση δυναμικής παρουσίας του απόδημου Ελληνισμού στα κέντρα λήψης αποφάσεων των ευρωπαϊκών κρατών.

Στόχος του EHF είναι η διατήρηση και προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, η διαφύλαξη και η διάδοση της ελληνικής γλώσσας και της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης για την Ελληνική ομογένεια αλλά και για κάθε Ευρωπαίο πολίτη, η υπεράσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων σε συνεργασία με ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Επίσης, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του EHF οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν και στην επανεκκίνηση και τόνωση του σπουδαίου ρόλου, που παραδοσιακά έχουν οι θεσμοί αυτοί, για τους Ελληνες του εξωτερικού.

Με την διοργάνωση, μεταξύ άλλων, πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων, παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, διεξαγωγή θεματικών ημερίδων και συμποσίων με επίκεντρο την Ελληνική διασπορά, αλλά και με την εξεύρεση πόρων για την παροχή βοήθειας των Ελληνικών θεσμών της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Ελληνισμού, στοχεύει να αποτελέσει σημείο αναφοράς μεταξύ Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών και να συσφίξει τις σχέσεις τους, στο πλαίσιο μιας ενωμένης πολιτιστικά Ευρώπης. Το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τους εξής: Πρόεδρος-Φίλιππος Κοτσαρίδης, Αντιπρόεδρος Δρ. Μπακόλας Δημήτριος, Αντιπρόεδρος Ντόνας Αλέξιος, Γραμματέας Κανσίζογλου Παρασκευή, Ταμίας Δρ. Γκουδούλας Θωμάς, Μέλος Θεοδωρίδη Σέτα, Μέλος Κήπας Αθανάσιος, Αναπληρωματικό Μέλος Μυριούνης Βασίλειος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This