Το Αζερμπαϊτζάν σφάζει Αρμένιους! Την άμεση σύγκληση του συμβουλίου ασφαλείας ζητά η Γαλλία

Δεν υπάρχουν ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ, τόνισε σε διάγγελμά του ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν

Must Read

Η Γαλλία καλεί για άμεση συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τη στρατιωτική επιχείρηση του Αζερμπαϊτζάν, η οποία στρέφεται κατά αμάχων Αρμενίων στο Στεπανακέρτ και είναι απολύτως απρόκλητη.

Πρόκειται για άλλο ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το οποίο διαπράττει ο σφαγέας Αλίεφ, ο οποίος απολαμβάνει αυτή την πρωτοφανή ανοχή της δυτικής κοινότητας, λόγω των δισεκατομμυρίων που έχει μοιράσει σε μίζες, με στόχο ευρωπαίους πολιτικούς, αξιωματούχους και δημοσιογράφους.

Είναι εξοργιστικό το ότι μόνο η Γαλλία αντιδρά και ο υπόλοιπος πλανήτης απλώς παρατηρεί την επανάληψη ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τις επιθέσεις του αζέρικου στρατού που εξαπέλυσε στρατιωτική επιχείρηση στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, δύο άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 23 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με σχετική δήλωση του Γκέχαμ Στεπανιάν, διαμεσολαβητή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του θύλακα, ο οποίος τόνισε πως τουλάχιστον οκτώ από τους τραυματίες είναι παιδιά. Σύμφωνα δε με αζερικές εισαγγελικές αρχές, ένας άμαχος σκοτώθηκε σήμερα από επίθεση με βαρύ οπλισμό στην ελεγχόμενη από το Αζερμπαϊτζάν πόλη Σούσι, που βρίσκεται στο άκρο του θύλακα.

Το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε «χερσαία επιχείρηση» στο Καραμπάχ, με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας να κάνει λόγο για εκκλήσεις που γίνονται στη χώρα του για πραξικόπημα. Ειδικότερα, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα προς το έθνος ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν δήλωσε ότι το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε μια ένοπλη χερσαία επιχείρηση στον θύλακα του Ναγκόρνο – Καραμπάχ και θέλει να «σύρει την Αρμενία σε εχθροπραξίες», με τον ίδιο να τονίζει ότι ο αρμενικός στρατός δεν συμμετέχει στις μάχες που ξεκίνησαν.

«Μερικές δυνάμεις, τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές προσπαθούν να σύρουν την Αρμενία σε πόλεμο. Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνω: ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ δεν υπάρχουν. Το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε μια χερσαία επιχείρηση με στόχο την εθνοκάθαρση των Αρμενίων του Καραμπάχ», ανέφερε ο Πασινιάν και πρόσθεσε πως η κατάσταση στα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν παραμένει «σταθερή» και ότι η Αρμενία «δεν εμπλέκεται σε ένοπλες ενέργειες».

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ορισμένα άτομα, σε ορισμένες δυνάμεις, να κάνουν πραξικόπημα στην Αρμενία. Υπάρχουν ήδη εκκλήσεις από διάφορα μέρη για πραξικόπημα στην Αρμενία», τόνισε στο διάγγελμά του.

Σύμφωνα, εξάλλου, με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Χικμέτ Χατζίεφ, εκπρόσωπος του Αζέρου προέδρου, δήλωσε νωρίτερα πως το Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται κοντά στην εκπλήρωση των βασικών στόχων της στρατιωτικής του επιχείρησης στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, καθώς ορισμένοι από τους στρατιωτικούς στόχους έχουν ήδη εξουδετερωθεί.

Την ίδια ώρα, η αρμενική τηλεόραση μεταδίδει ότι εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα της κυβέρνησης, στο Γερεβάν, ενώ κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν τους υποστηρικτές τους να διαδηλώσουν στις 18.00 (ώρα Ελλάδας). Η αντιπολίτευση έχει προσπαθήσει πολλές φορές τα τελευταία τρία χρόνια να ανατρέψει τον Πασινιάν, κατηγορώντας τον ότι ευθύνεται για την ήττα στον σύντομο πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν, το φθινόπωρο του 2020.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις που ακολούθησαν τότε, ανάγκασαν τον Πασινιάν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Ο ίδιος ο Πασινιάν αναδείχθηκε πρωθυπουργός μετά τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας του 2018.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This