«Το CDU είναι και πάλι μαύρο» – Γκάφα στο πανηγυρικό βίντεο του κόμματος για το νέο logo

Αλλαγή χρώματος έπειτα από 50 χρόνια

Must Read

Γκάφα ολκής από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (CDU) και το βίντεο που παρουσιάζει την αλλαγή σήματος έπειτα από 50 χρόνια.

Στο νέο λογότυπο του CDU κυρίαρχο χρώμα είναι το τιρκουάζ ή το «Cadenabbia», όπως ονομάζεται η απόχρωση. «Αυτό σημαίνει ζωντάνια, εμπιστοσύνη και ελευθερία» επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος, Κάρστεν Λίνεμαν. Επιπλέον, τα γράμματα, τα οποία από το 1972 ήταν πάντα κόκκινα, έγιναν και πάλι μαύρα.

«Το CDU είναι και πάλι μαύρο» ήταν το κεντρικό σύνθημα της παρουσίασης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δίπλα στα γράμματα υπάρχουν τρεις μπάρες που θυμίζουν την ένδειξη λήψης σήματος στα κινητά τηλέφωνα. Οι μπάρες είναι σε μαύρο, κόκκινο και χρυσό, περίπου όπως η γερμανική σημαία. «Το CDU είναι το κόμμα της Γερμανίας» δήλωσε ο Κάρστεν Λίνεμαν. Το νέο σήμα δεσπόζει από σήμερα στο εμβληματικό γυάλινο κτήριο αρχηγείο του κόμματος, στο Βερολίνο.

Για πολλούς το νέο χρώμα θυμίζει το σήμα του αυστριακού αδελφού κόμματος ÖVP, όταν αρχηγός του ήταν ο πρώην καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς. Άλλοι, περισσότερο καχύποπτοι, διακρίνουν ομοιότητες με το γαλάζιο που χρησιμοποιεί στα σύμβολά της η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). «Το CDU κινείται προς την AfD;» ερωτήθηκε ο κ. Λίνεμαν κατά την παρουσίαση για να απορρίψει οποιονδήποτε ανάλογο συνειρμό.

Σύμφωνα με τον κ. Λίνεμαν, όλες οι τοπικές οργανώσεις του CDU θα πρέπει στο εξής να αποσύρουν το παλιό λογότυπο και να υιοθετήσουν το καινούργιο.

Η γκάφα με το βίντεο

Η πανηγυρική παρουσίαση του νέου σήματος, ωστόσο, επισκιάστηκε από ένα λάθος στο βίντεο που το συνόδευε και αναρτήθηκε στον λογαριασμό του CDU στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter). Στο βίντεο περνούν διάφορες εικόνες, αλλά ο θόλος που παρουσιάζεται ως το κτήριο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου ανήκει στην πραγματικότητα στο πρώην προεδρικό μέγαρο της Γεωργίας στην Τυφλίδα!

«Μήπως εμπλέκεται η Τεχνητή Νοημοσύνη;» έγραψε στο X η βουλευτής της Αριστεράς Άνκε Ντομσάιτ-Μπεργκ. «Καλημέρα από την Τυφλίδα» σχολίασε ο βουλευτής των Πρασίνων Γιούλιαν Πάλκε κάτω από μια φωτογραφία του Ράιχσταγκ.

Το CDU διόρθωσε το βίντεο και με ανακοίνωσή του νωρίτερα απόψε ευχαρίστησε όλους «για τις συμβουλές». «Είχαμε πολλούς θόλους να διαλέξουμε. Τώρα αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον σωστό» επισημαίνεται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This