Μαδρίτη: Λαοθάλασσα σε πορεία κατά της χορήγησης αμνηστίας στους Καταλανούς αυτονομιστές

Μία κόντρα που δεν σβήνει ποτέ στην Ιβηρική

Must Read

Η διαχρονική κόντρα Μαδρίτης-Καταλονίας καλά κρατεί στην Ισπανία. Παράλληλα όμως συνεχίζονται και οι ηχηρές διαδηλώσεις της μίας ή της άλλης πλευράς και πολλές φορές με παρατράγουδα.

Αυτή την φορά χιλιάδες Ισπανοί διαδήλωσαν στη Μαδρίτη διαμαρτυρόμενοι για την πιθανότητα να δοθεί αμνηστία στους Καταλανούς αυτονομιστές. Αυτό εξάλλου είναι το πλάνο όπως αναφέρουν τα Μέσα της Ιβηρικής από τον Πέδρο Σάντσεθ, προκειμένου να παραμείνει στην πρωθυπουργία, αν και οι Σοσιαλιστές (PSOE) ηττήθηκαν στις βουλευτικές εκλογές. Κρατώντας ισπανικές σημαίες υποστηρικτές του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP) έδωσαν δυναμικό παρών στην πρόσφατη συγκέντρωση στην ισπανική πρωτεύουσα. Περίπου 40.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην μεγάλη διαδήλωση, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Οι αναφορές επιμαίνονται μέσω του ΑΠΕ, επικαλούμενο με την σειρά του τα Reuters και AFP.

Το στόρι

Πώς έχει η ιστορία, σύμφωνα και με τις ανωτέρω πηγές. Ο Σάντσεθ, το κόμμα του οποίου ήρθε δεύτερο στις εκλογές του Ιούλη, θα μπορούσε να διατηρήσει το αξίωμά του μόνο εφόσον τον στηρίξει ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν! Το καταλανικό κόμμα Junts per Catalunya κατέχει επτά έδρες στο ισπανικό κοινοβούλιο. Ο Πουτζδεμόν παραμένει καταζητούμενος για απόπειρα απόσχισης και έχει ζητήσει να παύσουν οι διώξεις εναντίον του και των άλλων αυτονομιστών, ως βασική προϋπόθεση για να στηρίξει τον Σάντσεθ! Συν τοις άλλοις, ο Αλμπέρτο Νούνιες Φεϊχό, ηγέτης του PP που κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές, σημείωσε πως δεν θα υποκύψει στο αίτημα αμνηστίας προς τους διοργανωτές του δημοψηφίσματος του 2017, για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Με την κατάσταση πια να έχει εκτραχυνθεί και να μυρίζει μπαρούτι.






Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This