Ο Μακρόν υποσχέθηκε έλεγχο των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας

Οι εξαγγελίες του Γάλλου προέδρου

Must Read

Υποσχέσεις άφησε στον γαλλικό λαό ο Εμανουέλ Μακρόν παρουσιάζοντας τους βασικούς πυλώνες του σχεδίου του για να ανακτηθεί ο έλεγχος των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι Γάλλοι και όχι μόνο είναι… στα κάγκελα με τις τιμές του ηλεκτρικού στα ύψη, με τον Μακρόν να αναφέρει πως έως το τέλος του έτους θα έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Χωρίς να αναφέρει πάντως… τι μέτρα θα λάβει, δήλωσε ότι η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού EDF και οι πυρηνικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της Γαλλίας θα βοηθήσουν ως προς το όλο εγχείρημα.

«Υπάρχει ένα σημείο που είναι το κλειδί για την ανταγωνιστικότητά μας και θα το ανακοινώσουμε τον Οκτώβριο και αυτό είναι να πάρουμε πίσω τον έλεγχο των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας. Θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τον Οκτώβριο τιμές ηλεκτρικής ενέργειας που θα είναι σύμφωνες με την ανταγωνιστικότητά μας. Έως το τέλος του έτους θα ανακτήσουμε των έλεγχο της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος σε γαλλικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», ανέφερε ο Μακρόν. Η κυβέρνηση ωστόσο είχε ήδη ανακοινώσει ότι πρόσθετο ποσό 7.000.000.000 ευρώ θα διατεθεί στο προσχέδιο προϋπολογισμού για επενδύσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

Ο Μακρόν εξάλλου υποσχέσθηκε και άμεσο κονδύλι 700.000.000 ευρώ -ευγενικής… κρατικής χορηγίας- για την κατασκευή 13 μητροπολιτικών διαπεριφερειακών έργων. Τόνισε ότι τα έργα θα κοστίσουν 10.000.000.000 ευρώ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This