Τραγωδία σε χριστιανική πόλη του Ιράκ – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από πυρκαγιά σε γαμήλια δεξίωση

Η φωτιά προκλήθηκε από τα πυροτεχνήματα στο εσωτερικό της αίθουσας

Must Read

Τουλάχιστον 115 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στο Ιράκ όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε γαμήλια τελετή, ανάμεσά τους η νύφη και ο γαμπρός! Περισσότερα από 150 τραυματίστηκαν επίσης όταν οι φλόγες κατέκλυσαν την αίθουσα της γαμήλιας δεξίωσης στην χριστιανική κωμόπολη Καρακός, γνωστή και με το όνομα Χαμντανίγια.

Όπως ανέφεραν τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο, την τραγωδία προκάλεσαν τα πυροτεχνήματα στο εσωτερικό της αίθουσας, τα «ιδιαίτερα εύφλεκτα οικοδομικά υλικά» από τα οποία ήταν κατασκευασμένη και το γεγονός ότι δεν υπήρχαν έξοδοι κινδύνου.

«Οι περισσότεροι τραυματίες έχουν υποστεί εγκαύματα ή έπαθαν ασφυξία» δήλωσε ο  εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ο οποίος έκανε επίσης λόγο για ποδοπάτημα.

Στην αίθουσα δεξιώσεων υπήρχαν προκατασκευασμένα πετάσματα «ιδιαίτερα εύφλεκτα που δεν ακολουθούσαν τους κανόνες ασφαλείας».

«Οι προκαταρκτικές πληροφορίες δείχνουν ότι χρησιμοποιήθηκαν πυροτεχνήματα (στο εσωτερικό), γεγονός που προκάλεσε την πυρκαγιά στην αίθουσα» σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας της χώρας. Από τις φλόγες «έπεσαν κομμάτια της οροφής, καθώς είχαν χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερα εύφλεκτα και χαμηλού κόστους οικοδομικά υλικά» επεσήμανε η ίδια πηγή.

Η Πολιτική Προστασία έκανε λόγο για «την έκλυση τοξικών αερίων λόγω της καύσης των πετασμάτων» που περιείχαν πλαστικό. «Οι έξοδοι κινδύνου ήταν κλειστές, υπήρχε μόνο η κεντρική είσοδος».

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This