Στο στόχαστρο των ΗΠΑ ξανά η Σερβία: Απαίτηση να αποσύρει τα στρατεύματά της στα σύνορα με το Κόσοβο!

Θέλουν να τη σύρουν σε «διάλογο» με τους Κοσσοβάρους που κάνουν έκτροπα κατά των Σέρβων

Must Read

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «καλούν τη Σερβία να αποσύρει τα στρατεύματα» που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα με το Κόσοβο, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ανακοινώνοντας ενίσχυση της παρουσίας της δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο.

«Βλέπουμε μια σημαντική σερβική στρατιωτική ανάπτυξη κατά μήκος των συνόρων με το Κόσοβο», συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης… «άνευ προηγουμένου» πυροβολικού, αρμάτων μάχης και μονάδων πεζικού, δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Δεν θέλησε να αναφερθεί στον κίνδυνο μιας ενδεχόμενης εισβολής στο Κόσοβο, του οποίου την ανεξαρτησία δεν αναγνωρίζει η Σερβία, και το οποίο μαστίζεται από εντάσεις εδώ και μέρες.

Ο Κίρμπι υπογράμμισε ότι λόγω των πρόσφατων εξελίξεων η KFOR, η δύναμη που έχει αναπτυχθεί από το ΝΑΤΟ σε αυτή την πρώην σερβική επαρχία, «θα αυξήσει την παρουσία της» στο βόρειο τμήμα του εδάφους.

Δεν ήταν σε θέση να πει εάν πρόκειται μόνο για μια αναδιάταξη των στρατευμάτων της KFOR προς το βόρειο Κόσοβο ή μιας σαφή αύξηση του αριθμού των στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί από τη δύναμη αυτή.

Ο Κίρμπι δήλωσε επίσης ότι ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν τηλεφώνησε σήμερα στον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς για να του εκφράσει την… ανησυχία των ΗΠΑ και να «υπογραμμίσει την ανάγκη για άμεσο περιορισμό των εντάσεων αμέσως και για την επιστροφή στον διάλογο».

Ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν συνομίλησε με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου ‘Αλμπιν Κούρτι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This